Dobro jutro!

Muffin krafne za doručak!

Da, dobro ste pročitali!
Da, dobro ste pročitali!

Ma što je to? Muffin krafne! Da ljudi! Svi znamo da je krafne raditi kod kuće prilično zahtjevno i osim ako nemamo cijeli vikend vremena za njihovo umješavanje i ”izbijanje” glutena iz njih, onda je vrijeme za nešto novo i drugačije. Muffini koji imaju okus krafni! I ne prže se! Savršeno!

Trebati će vam:

120 g maslaca
120 g šećera
2 jaja
žličica ekstrakta od vanilije
400 g brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
pola žličice muškatnog oraščića
500 ml mlaćenice

Za glazuru:

100 g šećera
2 žličice cimeta
100 g maslaca

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Lagano s maslacem namastite kalup za muffine. Mikserom umijesite maslac i šećer. Dodajte jaja, jedno po jedno te ekstrakt vanilije. U drugoj posudi pomješajte brašno s praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i muškatnim oraščićem. Dodajte pola mješavine brašna u zdjelu s maslacem i miješatjte. Dodajte pola mlaćenice i ponovno miješajte. Ponovite s preostalim brašnom i mlaćenicom. Stavite tijesto u kalup za muffine. Pecite oko 20 minuta na najjačoj temperaturi. Pustite da se muffin krafne ohlade, a zatim ih izvadite iz kalupa. Za glazuru istopite maslac. Pomješajte u jednoj posudi šećer i cimet. Svaku muffin krafnu umočite u maslac te u šećer i cimet!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 23:38