RESTORAN SA ZVJEZDICOM

Na samo sat i pola vožnje od Zagreba nalazi se jedan od najboljih slovenskih restorana, vole ga i Hrvati

Restoran filozofija kojeg se temelji na obiteljskoj tradiciji i lokalnim namirnicama već je nekoliko godina i nositelj Michelinove zvjezdice

Hiša Denk nalazi se u slovenskoj Zgornjoj Kungoti, na otprilike jedan sat i 30 minuta vožnje od Zagreba, restoran je nositelj jedne Michelinove zvjezdice, a u sklopu kompleksa nalazi se i hotel pa, ako tražite mjesto za jednodnevni ili vikend izlet, ovo bi mogla biti adresa za vas.

image
Hiša Denk Instagram/

Kako stoji na službenim stranicama Michelina, Hiša Denk postoji još od 1972. godine i otvorena je kao obiteljski restoran. Okružen je zelenilom, u sklopu kompleksa nalazi se i divna terasa, a ono zbog čega je upravo Zgornja Kungota mjesto na koje rado svraćaju slovenski, ali i hrvatski gurmani, ponuda je hrane koja se bazira na lokalnim, domaćim okusima i istim takvim namirnicama upakiranim u modernije izvedbe. Također, u Hiši Denk posebno se ponose i svojom bogatom vinskom listom na kojoj se nalaze etikete slovenskih, ali i inozemnih vinarija.

Meni nude u tri opcije. Ručak od tri slijeda ovdje će vas koštati 58 eura, ručak i večera od pet sljedova 85 eura, a od sedam sljedova 100 eura. Dobro je dodati i kako ručak poslužuju od 11 i 30 do 14 sati, a večeru između 17 i 19 i 30 sati. Restoran je zatvoren ponedjeljkom, utorkom i srijedom, četvrtkom i nedjeljom otvoren je od 11 do 22 sata, a petkom i subotom od 11 sati do ponoći. Također, želite se večerom u Hiši Denk počastiti za Valentinovo, koje pada na srijedu, dobra vijest da će na taj dan iznimno restoran biti otvoren. Više informacija svakako potražite na njihovim službenim stranicama.

Hiša Denk prije nekoliko godina našla se na 47. mjestu na listi 100 najpristupačnijih restorana s Michelinovom zvjezdicom, a nedavno je odlazak u Zgornju Kungotu na jela iz kuhinje chefa Gregora Vračka svojim pratiteljima na društvenim mrežama preporučio i naš poznati chef Mate Janković. Stoga, ako ovih dana tražite ideju za izlet, odlazak u malo slovensko mjesto i ovaj restoran mogla bi biti više nego dobra ideja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 15:21