Savršeno prošarana

Najbolja govedina na svijetu na meniju poznatog zagrebačkog restorana, cijena večere je 240 eura

 Sergio Rodriguez Jaen /Getty Images/istockphoto
Kobe govedina proglašena je najboljom govedinom na svijetu, a sada ju imate priliku kušati u Takenoku

Tematska večer s ciljem promocije i upoznavanja najatraktivnije namirnice na svijetu - Kobe govedine, održat će se na poznatoj zagrebačkoj adresi, u Takenoku. Tom prigodom, počasni gost ovog restorana u Masarykovoj ul. 22, ujedno i prvom japanskom restoranu u Zagrebu, bit će vlasnik farme Maruyu - Seido Hirooka. Na njegovoj se farmi, naime, uzgajaju Tajima Sanda goveda - jedno od pet najprestižnijih brendova japanske govedine koje će nam poslužiti u Takenoku.

Kobe je, znaju dobro poznavatelji ove namirnice, japanska govedina iz regije Hyōgo, oko grada Kobea. Najskuplja, mramorno prošarana sa savršenim rasporedom masnog i mesnog tkiva, proglašena je najboljom na svijetu. A zašto je tako moći ćete doznati u petak, 1. ožujka u 20 sati, kada će zagrebačkoj publici biti predstavljen novi Takenoko Kobe meni.

image
Darko Tomaš/Cropix

Ekskluzivna večera u 5 sljedova započet će carpacciom Kobe govedine, čipsom od riže i cvijetom soli, nastavit će se Kobe tartarom uz hrskavu suhi rižu i mango umak. Treći slijed surf and turf spoj je jakobovih kapica i poznate govedine. U japanskom stilu ispečena Kobe govedina poslužena uz baby špinat, shitake i sezam prethodi kremastom yuzu kolaču koji će zaokružiti cijelu večeru.

Svoje mjesto na ovoj večeri inspiriranom kobe govedinom možete rezervirati pozivom na broj: +385 (0)1 6463 385 ili na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Cijena večere je 240 eura po osobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 17:24