Neodoljivi desert u čaši

 Ana Marija Bujić
Sa čokoladom i sezonskim voćem!

Neodoljivi desert u čaši! U ovom jednostavnom i brzom desertu u čaši možete iskoristi jagode ukoliko su u sezoni ili bilo koje drugo sezonsko voće ili čak voće iz kompota.

Trebati će vam:

• 80 g čokolade
• 80 ml slatkog vrhnja
• 50 g prženih i smaljevenih badema
• 125 g maslaca
• 60 g šećera u prahu
• 2 veća žumanjka
• 4 žlice šlaga
• 200 g jagoda

Ana Marija Bujić

Priprema:

Čokoladu narežite i stavite u zdjelicu. Kuhajte 80 ml slatkog vrhnja dok ne provrije pa ga prelijte preko čokolade. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Rasporedite u četiri čaše i stavite ih u hladnjak. Mikserom tucite maslac, šećer i žumanjke dok ne dobijete glatku kremu. Zatim dodajte bademe. Rasporedite kremu u čaše. Na vrh po želji stavite malo nezaslađenog šlaga i sve pospite narezanim jagodama.

Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 12:04