Netflix je najavio da kreće s novom sezonom megapopularnog serijala Chef´s Table koji će u potpunosti biti posvećen pizzi. Poznata dokumentarna serija kreće s emitiranjem 7. rujna. U kulinarsko putovanje posvećeno umjetnosti pripreme pizze uvest će nas majstor i chef Franco Pepe koji će predstavljati Italiju uz Gabriele Boncija iz Rima.
Franco Pepe vodi jednu od najpoznatijih pizzerija na svijetu Pepe in Grani u malom gradiću Caiazzo. Kada je djed Franca Pepea 1931. otvorio pekarnicu nitko nije mogao pretpostaviti da će je pretvoriti u najpoznatiju pizzeriju na svijetu. Franco je naučio sve što je mogao od svog oca Stefana, koji je znao provoditi dane na lokalnom selu berući svježe sastojke poput origana i gljiva koje je stavljao na pizzu. Nekada kad se radilo tijesto nije bilo vaga, recepata, strojeva ili gotovih sastojaka; ali budući da je Franco tisuću puta gledao svog oca kako stvara tijesto od nule, nije čak ni trebao ništa zapisivati da bi znao kako se tijesto ponaša. Franco je 2005. godine otvorio svoj restoran Pepe u Graniju, odmah iza ugla od djedove pekare. U to vrijeme Caiazzo nije bio osobito poznat po svojoj hrani, ali zahvaljujući popularnosti pizzerije i Francovom radu s agronomom Vincenzom Coppolom, okolica je postala poznata po zanatskim proizvođačima, osobito maslinovom ulju. Sastojci koji se koriste za izradu pizza dolaze gotovo isključivo od lokalnih dobavljača, posebno ulje, mozzarella, slanutak i svinjetina.
Osim Franca Pepea, svoje inspirativne priče predstavit će još 5 chefova: Chris Bianco (Phoenix, Arizona, SAD), Gabriele Bonci (Rim, Italija), Ann Kim (Minneapolis, Minnesota, SAD), Yoshihiro Imai (Kyoto, Japan) i Sarah Minnick (Portland, Oregon, SAD).
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....