Može li slađe?!

Njivice kao raj za sve obožavatelje mrzlih slastica, počeo je ljetni tjedan sladoleda

 Unsplash
Od 10. do 16. srpnja festival će se odvijait duž Ribarske obale i Lukobrana u Njivicama, na vanjskim prostorima kampa Aminess Atea Camping resorta i lounge bara Veya

Proizvođači sladoleda su u "petoj brzini", rashladne škrinje su spremne, a šareni photo corneri već poziraju radoznalim prolaznicima. Počinje najslađi ljetni tjedan koji od 10. do 16. srpnja, duž Ribarske obale i Lukobrana u Njivicama, na vanjskim prostorima kampa Aminess Atea Camping resorta i lounge bara Veya, priprema Turistička zajednica Općine Omišalj.

image
Unsplash

Sladoled će se posluživati na čak 17 različitih punktova. Bit će tu aRoma Gelato Experience koji će nuditi 100% prirodan i ručno rađen artizanski gelato, zatim Pri suncu by Nina Šarić, koja će nuditie svoj homemade luxury gelato. Iz bogatog asortimana izdvajaju bestsellere - čokolada, badem s medom i sorbet od manga, a u ponudi će biti i zanatski sladoledi na štapiću! Valle Losca sa svojom šarenom trokolicom stiže iz Voloskog, a na festivalu će nuditi voćne okuse sladoleda koji se pripremaju isključivo sa svježim voćem, dok mliječni okusi u sebi sadrže mlijeko s hrvatskih pašnjaka! Ema ice cream - kamiončić koji osim sladoleda prevozi i ljubav prema proizvodnji domaćeg sladoleda, u ponudi ima veganski i bezglutenski sladoled, a šarenilo okusa poslužuje se u kornetima ili čašicama. Di Mare Desserts posjetitelje će dočekati uz šarenilo okusa i slatkih dodataka,a njihov soft ice moći će se kušati u kombinaciji s bombonima, šarenim mrvicama, bademima, kokosom, šumskim voćem ili šlagom. Aminess hotels & Resorts festivalu će se pridružiti na čak šest svojih punktova na kojima će nuditi handmade ice cream Frozzie, a pripremili su i nešto posebno za sve ljubitelje kave - Affogato Experience! Festivalskim sladolednim užicima sa svojom će se ponudom pridružiti i lokalni proizvođači - Bourbon, Stric, Vijon, Passage, Fontana i Fratelli!

image
Luka Tabako Photography

Uz slatke cornere, pokraj pozornice smjestit će se i atraktivan gastro punkt u kojem će se nuditi hrana na četiri kotača. Na food trucku Cucina 100 gusti posluživat će se pinsa romana te slasni burgeri, a posjetitelji će se moći osvježiti i uz rashlađena pića na Martini Fiero trucku.

Sezona je u punom jeku, a Njivice ove godine bilježe porast noćenja i dolaske domaćih i inozemnih gostiju. Ovo mjesto na otoku Krku već se davno profiliralo kao idealna destinacija za obiteljske odmore, a Festival sladoleda savršeno će se uklopiti u koncept zabave za cijelu obitelj.

image
Luka Tabako Photography

Osim uživanja u svim okusima sladoleda koje možete zamisliti, sedmodnevni festival bit će obojan šarolikim programom - od glazbe, animacije, radionica i uličnih performansa pa sve do koncertnih nastupa u večernjim satima. Festival će otvoriti energični Grooversi, dok u utorak slijedi nastup DJ-a Alexa Sabattinija. Tijekom ostalih dana festivala na pozornicu će stati Šajeta & band, Domenica, Gelato Sisters, Infinity band i Luka Nižetić!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 22:53