ŠTO JE NOVO?

Noel Bread&Deli ima nekoliko proljetnih noviteta, kolač od limuna s džemom od ribizla ultimativni je favorit

Isprobali smo nekoliko proljetnih noviteta i po sočan, kiselkasti, kremasti kolač s limunom svakako se vraćamo

Osim skorog otvaranja nove poslovnice u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, s dolaskom proljeća, ekipa iz Noel Bread&Delija odlučila je u svoju vitrinu staviti nekoliko novih, sezonskih proizvoda. Jedan od onih koji posebno ističu je njihova meka pinca koju rade od prirodnog kvasca te dodaju džem od naranče, rum, vaniliju i, kako kažu, poveću količinu maslaca.

image
Danko Šimunović

Budući da smo je ovih dana imali prilike isprobati, možemo reći da je zbilja lagana, blago slatkasta, a istovremeno dovoljno aromatična. Može pratiti i slane i slatke dodatke i, čini nam se, dobar je poklon ako uskršnji doručak ili ručak provodite kod obitelji ili prijatelja.

image
Danko Šimunović

Uz pincu, iz Noel Bread&Delija predstavili su još jedan slatki novitet, koji nam je ujedno i novi favorit iz njihove vitrine. U pitanju je sočan, težak kolač od limuna s kremom od yuzua i bijele čokolade te džemom od crvenog ribizla. U svakom zalogaju osjeti se blaga limunasta kiselina, svilenkasta krema na kojoj definitivno ne štede, a sve lijepo zaokružuje slatkasti, bogat džem. Cijena po komadu je 4,20 eura, ali je prilično zasitan i dobra opcija za dijeljenje kada u blizini jedne od Noelovih slastičarnica sjednete na kavu. Po ovo ćemo se svakako vratiti.

image
Danko Šimunović
image
Privatna arhiva
image
Danko Šimunović

Isprobali smo još i sendvič sa šunkom, sirom i namazom od hrena te novi vegetarijanski otvoreni, blago ljutkast sendvič s humusom, ukiseljenom mrkvom i krastavcima, među kojima nam je ovaj drugi ipak zanimljiviji.

image
Privatna arhiva
image
Danko Šimunović

Šnita raženog kruha je deblja, konkretnija, a nadjeva ima dovoljno pa sve zajedno nije nimalo suho. Blaga ljutina dodatno podiže ovu kombinaciju, a ukiseljeno povrće daje lijepu svježinu. Osim navedena dva sendviča, Noel Bread&Deli odnedavno u ponudi ima i sendvič s focacciom i toskanskom salamom, sirom i namazom. Cijene sendviča kreću se od 3,50 eura do 5,50 eura.

Noel Bread&Deli sada se nalazi na dvije lokacije, na adresi Ulica popa Dukljanina 1, odmah do restorana Noel, i Masarykova 24, a kako su najavili, uskoro otvaraju još jednu na adresi Vlaška 76.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 10:50