ŠTO PROBATI?

Noel ima nekoliko zimskih noviteta, isprobali smo ih i cupcake proglasili apsolutnim favoritom

Između sendviča, brioche peciva, slatkog kroasana i sočnog biskvita, kao favorita izdvojili bismo upravo ovo posljednje

S dolaskom hladnijih dana i blagdana, brojne slastičarnice i pekarnice odlučile su u svoj asortiman uvrstiti prigodne slastice i druge novitete. Jedna od njih je i Noel Bread&Deli, a kako su nas s nekoliko posljednjih proizvoda prilično ugodno iznenadili, nismo se previše dvoumili niti oko toga hoćemo li isprobati neke od sadašnjih noviteta.

U njihovoj maloj pekarnici tako se odnedavno može kupiti twice baked kroasan punjen vratinom i aromatičnim brie sirom uz dodatak sjemenki gorušice i glaziran mješavinom meda i Dijon senfa, koji je prilično zasitan i moćan, a od slanih jela novitet je i brioche s gaudom, sirom, vrhnjem, slaninom i vlascem, koji su u Noel Bread&Deliju prozvali ultimativnim comfort foodom.

image
Marina Rendulic/Marina Rendulic
image
Marina Rendulic/Marina Rendulic

Od slatkih jela koja sada možete pronaći u njihovoj vitrini tu je zimski kroasan natopljen sirupom od kave i smeđeg šećera punjen frangipaneom od lješnjaka i miksom tamne i mliječne čokolade. Ono što nam se posebno sviđa je hrskavi omotač od hrskavih tostiranih lješnjaka u koji je kroasan uvaljan i, moramo dodati, ova slastica prava je mala bomba nakon koje, sigurni smo, nećete ostati gladni.

image
Marina Rendulic/Marina Rendulic

Uvjerljivo najveći favorit među novitetima iz Noel Bread&Delija je njihov zimski cupcake. Baza je kolač od mrkve upakiran u formu muffina s puno toplih začina poput cimeta, đumbira i muškatnog oraščića, a sve zajedno zaokružili su kremom od krem sira i prahom od mrkve. Sam biskvit je sočan i mekan, a krema ga podiže i daje mu lijepu svježinu.

image
Marina Rendulic/Marina Rendulic

Osim pobrojanih noviteta, Noel je nedavno u ponudu uveo i panettone kod pripreme kojeg koriste, kažu, domaći džem od neretvanskih naranči, grožđice i brusnice namočene u tamni rum, a zatim ga ostavljaju da fermentira 48 sati kako bi dobili željeni izgled i okus. Panettone se može i rezervirati, i to na njihovoj adresi u Ulici popa Dukljanina na broju 1, a ostali proizvodi mogu se naručiti i putem dostavnih servisa. Cijene slastica kreću se između 4 i 5 eura, slanih jela također, dok panettone u Noel Bread&Deliju košta 30 eura.

image
Marina Rendulic/Marina Rendulic
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:52