Vinarija Mežnarić oduševila!

Nova vina iz obiteljske vinarije s varaždinskih brega!

 Marko Miščević / Hanza Media
Jedan je od rijetkih vinara kojega se može neprestano slušati dok priča o procesu stvaranja vina, a nakon kušanja zaključili smo da ima i malo istine u onome da su vina često nalik vinaru. Naime, njegov duh, znatiželja i energičnost jednako su zaslužni kao i sorta i zemlja za vina kakva danas nudi.

Kad se znanje spoji s uloženim trudom, nastaju čuda. Tako je i obitelj Mežnarić s dugom tradicijom proizvodnje vina uspjela na području Varaždinskih toplica (jalžabetska vinska cesta), na dijelu koji baš i ne pripada među najglasovitije vinske regije, proizvesti vina o kojima se počelo pričati, i još će se pričati, a konstanatan i uporan rast kvalitete koji je plod dugotrajnog ulaganja u znanje i prikladne moderne tehnologije proizvodnje osigurali su put do srca svakog istinskog ljubitelja vina. Svoja je vina Hrvoje Mežnarić nedavno predstavio u zagrebačkom Cheese baru.

Varazdin, 230815.
Druzenje vinara u vinariji Meznaric.
Na fotografiji: vino Royal Red.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / Hanza Media

Jedan je od rijetkih vinara kojega se može neprestano slušati dok priča o procesu stvaranja vina, a nakon kušanja zaključili smo da ima i malo istine u onome da su vina često nalik vinaru. Naime, njegov duh, znatiželja i energičnost jednako su zaslužni kao i sorta i zemlja za vina kakva danas nudi. Hrvoje Mežnarić svoja je vina stvarao uz savjete enologa Lea Gracina i, prema mišljenju mnogih koji su ih kušali, ona kvalitetom daleko nadmašuju pristupač- nu cijenu po kojoj ih se može nabaviti.

Varazdin, 230815.
Druzenje vinara u vinariji Meznaric.
Na fotografiji: vinarija Meznaric.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / Hanza Media

Kušanje je počelo Savantom - zelenim silvancem, potom se otvorila boca Stellar Blanca - sauvignona blanc. Oduševio nas je i Charm - chardonnay, dame su uživale, naravno, u roseu Rosy, a veći dio muške publike u Marvel Noiru, crnom pinotu. Naravno, šećer dolazi na kraju, pa se kušanje zaokružilo Preciousom - žutim muškatom. Iako su vina iz kontinentalnog dijela Hrvatske, odlično se slažu s ribljim jelima, što je dokazao chef Cheese bara Damir Tašner, koji je pred očima gostiju pripremio pikantni umak od vongola, dagnji i škampa sa spaghettonima. Osim aroma i okusa, privukle su nas i etikete vina.

Marko Miščević / Hanza Media

Naime, 2006. godine Hrvoje Mežnarić angažirao je kreativnu agenciju Be Koncept za brendiranje svoje vinarije, a kako se ona razvijala, agencija je razvijala i njezin unikatni imidž. Budući da se Mežnarić pozicionirao među predvodnike modernih craft vinara brdovite Hrvatske, a u povodu lansiranja izvrsne berbe 2015., zajedno su donijeli odluku da je vrijeme za značajniji tržišni iskorak te za potpuno redizajniranje postojećih etiketa i kartonskog pakiranja.

Varazdin, 230815.
Druzenje vinara u vinariji Meznaric.
Na fotografiji: vinarija Meznaric.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Željko Hajdinjak / Hanza Media

Agencija je angažirala ilustratora Vedrana Klemensa i nastale su ilustracije, potom pakiranja i etikete povezane sa značenjem ranije kreiranih fantazijskih imena vina te s osobnošću vinara i njegovom životnom filozofije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:40