MEGAPOPULARNO

Novitet igre The Sims - možete jesti azijske specijalitete štapićima, kuhati i uzgajati stoku

 The Simms 4 Facebook Page
Iako ova kompjuterska igra u ranim verzijama nije osobitu pažnju posvećivala hrani, danas je prepoznato kako je to važno

Sjećate li se kompjuterske igre Sims? Prije više od dvadeset godina upoznali smo se s kompjuteriziranim likovima koje smo mogli utjeloviti u toj igri. Mogli smo graditi kuće, sela, obavljati svakodnevne poslove, povezivati se s frendovima iz škole, uspoređivati tko je uspješniji u Simsima, a tko je probdio noć za kompom ne bi li još samo nešto izgradio.

image
The Simms 4 Facebook Page

Popularna igra Sims, kako donosi New York Times, izuzetno je posvećena hrani, uzgoju namirnica i općenito gastronomskom iskustvu. Djevojka Kayla Sims (da, to je njezino pravo ime) počela je uzgajati vlastite krave i kokoši. Malo je putovala i tako kušala azijske lokalne specijalitete po prvi puta. Čak je i kuhala; jednog dana napravila je pečenje i ispekla rođendansku tortu u obliku hamburgera. Ali nije joj trebala farma, avionska karta ili štednjak – samo The Sims, kompjuterska igra koja omogućuje igračima da stvaraju likove, zvane Sims, i grade virtualni život oko njih.

Ova pasionirana igračica igre Sims na YouTubeu ima gotovo 2 milijuna sljedbenika, a za New York Times je otkrila kako je posebno uživala u učenju o kuhanju, uzgoju hrane i kulinarskim kulturama cijelog svijeta – sve dostupno iz udobnosti svog doma na Floridi

"Nema šanse da ste sve te stvari mogli iskusiti u svom životu", rekla je ova dvadesetdvogodišnjakinja "ali igrajući The Sims, saznajete mnogo o drugim namirnicama koje nikada prije niste vidjeli."

image
The Simms 4 Facebook Page
image
The Simms 4 Facebook Page

Od svog debija u veljači 2000., The Sims je postao jedna od najuspješnijih franšiza za kompjuterske video igre u povijesti. 2019. godine zaradili su više od 5 milijardi dolara. Milijuni igrača diljem svijeta prijavljuju se svaki dan kako bi stvorili Sims avatare. Popularnost igre posebno je rasla tijekom pandemije; Simmersi, kako sami sebe nazivaju fanovi, prikupili su 1,2 milijarde sati igre u samo u 2021. godini

U ranim verzijama igre, hrana se koristila za puko preživljavanje ne pridajući joj nikakvu posebnu pažnju. No, The Sims 4, koji je 2014. godine objavio Maxis, promijenio je način percepcije hrane i proširio asortiman alata povezanih s gastronomijom. 2016. godine su otišli korak dalje pa su igrači mogli odvesti svoje Simsove na štandove s hranom, gdje ne samo da su mogli naručiti jela poput poput svinjskog adoboa i taginea, već i odlučiti koliko je žele začiniti, kako pravilno koristiti štapiće za jelo i, na kraju, steći sposobnost izrade te hrane kod kuće.

image
The Simms 4 Facebook Page

Danas Simsov avatar može posjedovati i upravljati restoranom ili kafićem, osmišljavati jelovnike te zapošljavati i otpuštati zaposlenike. Oni mogu napredovati od pomoćnog perača posuđa (zarađujući 15 Simoleona na sat) do slavnog kuhara (410 Simoleona) u kulinarskoj karijeri ili postati profesionalni kritičari hrane.

Mogu biti vegetarijanci ili netolerantni na laktozu, a većina djece Simsa prolazi kroz izbirljivu fazu prehrane. Simovi s karakternom karakteristikom Foodie, vole jesti dobru hranu i mogu gledati kuharske emisije za inspiraciju, pozvati prijatelje na roštilj u dvorištu, naručiti dostavu od Simsove usluge Zoomers ili zajednički pripremiti obrok s obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:40