Najduži cook-a-thon

Oborila je Guinessov rekord u najdužem kuhanju, neprestano je uz štednjak već pet dana i ne misli još stati

 Screenshot Youtube
Mama D iz Ugande prihvatila je izazov koji je za mnoge do sad bio nedostižan, jer je iznosio neprestano kuhanje u trajanju od 119 sati i 57 minuta, no njezina motvacija bila je neizmjerna

Kuharica Dorcus Mirembe iz Ugande, poznatija kao Mama D, oborila je dosadašnji rekord u kuhanju od 119 sati i 57 minuta, postavljajući novi Guinnessov svjetski rekord za pojedinca, piše New Vision.

Mama D počela je kuhati 23. prosinca, a rekord je oborila pet dana kasnije, točnije 28. prosinca. No tu nije stala. Dorcus, naime, planira kuhati do 31. prosinca, a njezini joj sunarodnjaci pružaju podršku. I to svake vrste, od materijalne, koju su joj pružile brojne prehrambene tvrtke, do duhovne. Oko nje su se, očekivano, putem raznih platformi okupili čak i vladini dužnosnici, tvrtke i poznate osobe, a mnogi drugi osobno su je posjetili u njezinom restoranu u blizini Kampale.

Medijima je rekla da je za svoj kulinarski izazov pripremala jela iz cijele zemlje i da svu hranu koji pripremi - daruje.

"Sva hrana je besplatna... Sve što treba je imati apetit, to je sve. Oni koji je jedu, me zapravo ohrabruju", rekla je.

Pojasnila je i da ju je raznolikost hrane dostupne u Ugandi motivirala da se primi ovog izazova.

"Ugandi je darovano obilje tradicionalne hrane i želim je predstaviti svijetu, biti ambasador prekrasnih raznolikih kuhinja Ugande, bisera Afrike", dodala je.

Inače, irski kuhar Alan Fisher držao je pojedinačni rekord za najduži cook-a-thon, postavivši ga ranije ove godine u Japanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:21