NOVO MJESTO U SPLITU

O´Š KOLAČ: Tea Mamut nam je ispričala sve o svojoj slastičarnici na jutarnjoj kavici!

 O'š kolač
Rijetko tko još za Teu nije čuo, ona je prva Hrvatica koja je završila prestižnu kulinarsku akademiju u New Yorku (Culinary Institute of America), a svoje vještine je usavršavala u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, na Olimpijskim igrama kao član tima odgovornog za gastronomsku ponudu te u najboljim hrvatskim restoranima.

NAZIV: Slastičarnica O'š kolač?
ADRESA:
Ćiril Metodova 4
GRAD:
Split

O'š kolač

Popili smo kavu s Teom Mamut, jednom od najpoznatijih mladih hrvatskih slastičarki i saznali više o Oš' kolač?, novoj slastičarnici koju sutra otvara u Splitu. Kad kažemo ''kavu'', zapravo mislimo na golden milk, iliti Zlatno mliko koje smo u O'š kolač? slastičarnici imali čast prvi kušati. Radi se o toplom mlijeku, začinjenom mješavinom meda, kardamoma, kurkume i cimeta, dobro poznatom u ayurvedanskoj prehrani kao napitak kojim je najbolje započeti dan.

''Ja ga pijem kod kuće svako jutro. Obožavam kad je lagano slatko, dodam i jednu žlicu kokosovog ulja. Najbolji početak dana, nadam se da će se i splićanima svidjeti!'' - rekla nam je Tea dok je pribavljala slamčice kako bismo svi mogli probati o čemu se točno radi.

O'š kolač

Kolač: Pari krempita

O'š kolač

Kolač: Šjor Limun

Još je takvih dijalektalnih naziva u meniju novog mjesta u Splitu, od kolača pod nazivima Šinjorina Malina, Štorija o'lješnjaka, Pari krempita do napitaka poput vruće čikolate, Teinog ladnog čaja i Oš smoothiea. Osim navedenog, u ponudi će se pronaći i hladno prešani sokovi od sezonskog voća. Cijene slastica se kreću od 9 kuna za keks s mliječnom čokoladom i kikirikijem do 25 kuna za zdravu tortu Zdravka.

Tea na otvaranju slastičarnice radi već punih šest mjeseci, a na pitanje što očekuje nam je odgovorila:

''Već duže vremena imam kontakt sa splitskom publikom, zaključila sam da jako vole kremaste kolače. Pokušala sam interpretirati dobro poznate klasike na drugačiji način, spojiti svoju kreativnost i slastičarstvo sa onime što je Splitu poznato. Nekim kolačima ću jednostavno mijenjati sezonsko voće!''

O'š kolač

Tea ističe kako se u pripremi slastica bazirala na monoporcijama kod kojih slastičarstvo i vizualni dojam zaista dolaze do izražaja. Osim navedenih monoporcija, u ponudi će biti i četiri torte, deserti u čaši te keksi, ukupno 16 slastica. Cilj je da cijela priča bude prilično razigrana i drugačija.

''Ono što je najvažnije jest činjenica da sve radimo sami i od početka. Nikakvi prašci niti konzervansi se ne koriste u izradi slastica, sve je domaće i bez dodataka. Sirovinu nabavljam od malih proizvođača po cijeloj Hrvatskoj.'' - rekla nam je Tea.

O'š kolač

Naravno da smo morali saznati koji kolač joj je ljubimac i s kojim se najviše namučila prije nego je pronašla savršenu formulu.

''Najteže mi je bilo pripremiti čokoladnu tortu jer je to okus koji je ljudima prepoznatljiv i puno od njega očekuju. A ako me pitate koji kolač mi je najdraži, morat ću vas razočarati. To je kao da pitate majku koje dijete joj je najdraže! Zdravka neodoljivo podsjeća na Nutellu i lješnjake, a zdrava je, a kombinacija pistacija i višanja u Buži jednostavno oduševljava. Zaista ne bih mogla izdvojiti omiljenu!''

O'š kolač

Kolač: Čikolata

Za vizualni identitet i uređenje slastičarnice u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim nijansama roze i zelene, koji asociraju na topli dom, zaslužna je Tea Mamut u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living.

O'š kolač

Otvaranje vlastite slastičarnice je bio jedini način na koji je Tea mogla svoju strast i ljubav podijeliti s drugima, zato je ovo svakako logičan korak.

O'š kolač

''Volim što sama mogu voditi poslovanje i kreirati stvari onako kako ja želim. Zaista vjerujem da su najuspješnija mjesta ona gdje je vlasnik ujedno i chef. Ja razumijem i jednu i drugu stranu, važno je dobro poznavati cijeli proces.'' - podijelila je s nama Tea.

Što drugo reći za kraj, nego zavirite u njezino carstvo od srijede i ''Sretno Tea!''

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 06:22