RECENZIJA RESTORANA

OTOČKA SPIZA: U ovaj beach bar morate navratiti ako na Jadranu tražite velike i zasitne porcije!

 Čiringito Viganj Facebook page
Viganj na zapadnom dijelu poluotoka Pelješca zbog ljetnog je maestrala odavno omiljeno mjesto surfera. Stoga ne čudi da je ovdje niknulo nekoliko kampova, malih konobica i ležernih beach barova. Najpoznatiji je svakako beach bar Čiringito, koji osim uobičajenih tekućih osvježenja nudi i nešto za prezalogajiti.

Čiringito
Viganj, Kučište
098 344 905

Terasa ovog bara smještena je tik uz more pa s nje možete doslovno skočiti po malo osvježenja i vratiti se za svoj stol. Kako i priliči, atmosfera je prilično ležerna i nikome se ne žuri, ni gostima ni osoblju. Ipak, na stol nam je promptno stiglo ledeno pivo uz koje smo u miru proučavali oveći meni. Od predjela se nudi nekoliko bruschetta (pet komada stoji 30 kuna) u raznim kombinacijama - slani inćuni i sir ili kozji sir, med i orasi ili kombinacija kozjeg sira s tikvicama... Mi smo se odlučili za pršut, sir i pomidore. Porcija je velika i zasitna, no kruh je mogao biti jače prepržen i šteta je što uz dobar sir i finu zrelu pomidoru nije došao pršut bolje kvalitete pa ne bi smetalo ni da su bruschette koju kunu skuplje.

Od malo ozbiljnijih predjela u Čiringitu nude i platu s dimljenom tunom koja stoji 85 kuna, kozice u tempuri (75 kn) i salatu od hobotnice (85 kn), a mi smo odabrali platu Mare (140 kn) s mariniranim i slanim inćunima, dimljenom tunom, mariniranim tikvicama, jako dobrom ribljom paštetom, kozjim sirom te pestom od kapara i pinjola, koji je nažalost bio bezličan. Plata je ogromna i efektno servirana, a kao predjelo može funkcionirati za četiri osobe. Po izboru glavnih jela očito je da su se trudili ponuditi za svakoga ponešto, što kojiput i nije baš dobro. Osim bifteka i bržole nude i tuna steak, janjeće kotlete, ali i potencijalno zanimljive lignje u terakoti.

Tu je zatim koloplet pilećeg filea na razne načine, od ražnjića do sendviča, a na meniju se našao i hot dog. Mi smo se odlučili za malu porciju musake, koja nije baš uobičajena u ponudi restorana. Mljeveno meso bilo je odlično začinjeno, kao i patlidžani, no umak u kojem je sve plivalo potpuno nas je zbunio. Bio je vrhnjast, neprivlačne smeđe boje i slatko-kiselkast te je dao nepotrebnu težinu jelu koje je moglo biti upravo sjajno. Cijene, atmosfera i terasa koja doslovce izvire iz mora te očita maštovitost Čiringita adut su ovog bara, no mogli bi razmisliti o tome da skrate meni kartu i izbruse kvalitetu.

KATEGORIJA RESTORANA: Restoran kreativne urbane kuhinje

HRANA: 7/10

USLUGA: 8/10

AMBIJENT: 10/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:49