Ritam scene

Otvoren novi restoran u Zadru, služit će sushi i sashimi te vrhunske pršute i vina

 Luka Gerlanc/Cropix
Restoran u vlasništvu sceni poznatog Alexa Nardina otvoren je na početku Kalelarge, u prizemlju Art Hotela Kalelarga

Nakon što je prvi Nomu Sushi&Wine otvorio u iličkom Neboderu na adresi Ilica 1 u Zagrebu, a potom ga preselio u Teslinu na kućni broj 14, trebalo je neko vrijeme da njegov vlasnik realizira ideju o stvaranju lanca Nomu Sushi&Wine japanskih restorana. Prvi korak je učinio otvorivši novi restoran na zadarskoj Kalelargi u sklopu Art Hotela Kalelarga.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Trebao bi to biti, posvjedočili su i novinari na otvorenju, spoj japanskog i mediteranskog za koji je zadužen azijski stručnjak Roshan, inače vrhunski sushi majstor iz Nepala, koji je radio u Nobu u Dubaiju. No, uz sushi i sashimi, služit će se ovdje i vrhunski pršuti, sirevi i vina, baš kao i u Zagrebu.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Pazit će se, istaknuo je vlasnik Alex Nardin na otvorenju, i na druge namirnice te će tako vrhunsko meso tune biti iz domaćih uzgajališta, losos iz Norveške, riža - i to ona najbolja za sushi, stiže iz Japana, a wasabi sami ribaju. Kad govorimo o vinima, ovdje ih je oko 600 iz svih krajeva svijeta i mogu se naručiti na čaše. A uz domaći vrhunski pršut, u ponudi su i najbolji španjolski i talijanski ili njih oko 20 vrsta. Isto je i s ponudom sireva i maslinovih ulja, koja su, dakako, samo vrhunska ekstra djevičanska.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

Ovaj projekt ugostiteljskog poduzetnika, Zagrepčana talijanskih korijena, nije prvi u njegovu životu. Poznavatelji scene znaju kako je osnovao niz noćnih klubova i lounge barova na obali i u Zagrebu. Tako je prije nekoliko godina u Primoštenu otvorio N’ardin Wine And Cheese Bar, čiji koncept je primijenio prvo u Zagrebu, a sad i u Zadru.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

"Htjeli smo na jednom mjestu spojiti naizgled nespojivo: gastronomske baštine Japana i Mediterana. Čini se da smo u tom uspjeli jer je naš zagrebački restoran po ocjenama gostiju, gastronoma i gastro pisaca ocijenjen kao mjesto s najboljim sushijem u Zagrebu. Ponosni smo na tako visoke ocjene te rado ističemo da na putu do takvog statusa nije bilo tajni. Naprosto, poštujemo podjednako i naše goste i jela koja im pripremamo, a naš glavni kuhar Roshan, koji je svoje veliko iskustvo stekao u vrhunskim Nobu restoranima, te cijeli naš tim, spajaju svoju kreativnost s najboljim namirnicama, bilo iz Japana, Mediterana ili iz lokalnih izvora. Tako smo došli do rapsodija okusa koje postižemo u našim jelima", rekao je Nardin za Antenu Zadar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 22:03