Evo ga, stiže!

Ove subote svi putevi vode na Pazar na dalmatinsku kuhinju u novom, inovativnom izdanju

 Damira Kalajžić/Press
Prvo ovogodišnje splitsko izdanje popularnog food festivala počinje u subotu u 16:30 sati, trajat će do ponoći i nastaviti se u isto vrijeme i na istom mjestu idući tjedan

PLACe Market svakog petka na zagrebačku tržnicu Dolac privuče više od 5.000 posjetitelja, a sada se ovaj odličan gastronomski događaj "seli" i u Split. Dugoočekivano prvo ovogodišnje splitsko izdanje održat će se na Pazaru već ove subote od 16:30 i trajat će sve do ponoći, pritom pružajući platformu na kojoj će splitski ugostitelji i chefovi posjetiteljima i brojnim turistima predstaviti svoje kulinarske kreacije. A ako propustite ovu subotu, na Pazaru će se jesti i družiti i idućeg vikenda, također u subotu.

image
Damira Kalajžić/Press
image
Damira Kalajžić/Press
image

U Splitu će kuhati i chef Hrvoje Zirojević

Damira Kalajžić/Press

Tako će nakon Zagreba, gdje se već mjesec dana okupljaju ljubitelji gastronomije iz cijele regije, sada i splitski posjetitelji moći uživati u posebnostima i tradiciji mediteranske, ali i fusion kuhinje u modernom ruhu, što će svakako zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane.

Među sudionicima su vrhunski chefovi i restorani kao što su Zrno soli i chef Branimir Prnjak, Artičok i chef Stipe Šušnjara, Dvor i chef Hrvoje Zirojević, Mazzgoon, novotvorena i omiljena splitska pizzeria Pizzaferaj, također nedavno otvorena Gudin pigeria, bistro Hoba, Misto, Ka‘doma, Sexy Cow, dok će za slatko biti zadužene Ferdinand knedle.

image
Damira Kalajžić/Press
image
Damira Kalajžić/Press
image
Damira Kalajžić/Press

Na Pazaru će se nuditi raznolika ponuda delicija u street food formatu poput tjestenine u umaku od ribljih kostiju, hot doga od mola, bao bana s bečkim šniclom, sumatranski curry s junetinom, poljičkog soparnika, komiške pogače, slavne tortille s ramsteakom, pečenog baby praščića, janjetine s bižima, bakalara na pašta fažolu, arancina s biftekom, ali u splitskim krugovima već poznatog Tony’s smash cheesburgera.

PLACe market savršena je prilika za ljubitelje hrane da istraže bogatstvo splitske ponude i lokalne kuhinje na jednom mjestu, dok uživaju u izvrsnim okusima i mirisima koje donose neki od najboljih i najkreativnijih ugostitelja i chefova u Splitu.

image
Damira Kalajžić/Press

Osim sjajnih gastronomskih delicija bogate dalmatinske kuhinje u novom, inovativnom izdanju, posjetitelje očekuju i nastupi DJ-a te dobar povod za izlazak i druženje.

Više informacija dostupno je putem službenih kanala i društvenih mreža projekta Place Market.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:01