Praksom do savršenstva

POČETNICI U KUHINJI Tri savjeta za najbolji hamburger

Kada je hamburger u pitanju, mogućnosti kombiniranja zaista su neograničene. Možete se igrati vrstama peciva i mesa, a o dodacima i prilozima da i ne govorimo. Bez obzira na to što ga se smatra fast foodom, izrada pravog hamburgera od kojeg će zamirisati cijelo susjedstvo zahtijeva priličnu spretnost i vrijeme.

Puno je pobornika dobre stare klasike, a bilo da ste skloniji provjerenim kombinacijama ili eksperimentiranju, nekih se savjeta uvijek dobro držati. Donosimo tri tajne koje će vam pomoći da u kućnoj radinosti pripremite hamburger bez premca.

1. Ako je ikako moguće – pljeskavice pecite na roštilju, a ne u tavi.

Jer - dim čini čuda kada je u pitanju okus!

2. Nemojte pretjerivati s termičkom obradom pljeskavice jer će vam u protivnom meso postati pretvrdo.

Razlika između sočnog zalogaja koji vas mami na još i tzv. "šlape" je svakako u kvaliteti mesa, ali i minuta, ako ne i sekundi koliko se ono peče. Vježbom ćete doći do savršenstva, a vjerujemo da vam takvo vježbanje neće teško pasti.

3. Dodajete li sir, nipošto ga ne dovodite u izravan kontakt s tavom.

Pripremite ga unaprijed i stavite na netom ispečenu pljeskavicu - i to odmah! Tako će pljeskavica svojom toplinom rastopiti sir točno onoliko koliko je potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:31