Recept za malo drugačiju svinjetinu!

Carsko meso s kineskim začinima

Carsko meso je vjerojatno jedno od najjeftinijih mesa, ali nemojte da vas to zavara. Svinjetina može biti itekako posebna i ukusna, ako se pripremi na pravi način. A mi kažemo da je kineski način, pravi način!

Za ovu hrskavu kinesku svinjetinu će vam trebati:

Za meso:

  • 3 kg carskog mesa
  • 2 žličice kineske mješavine začina Five Spice

Za umak:

  • 4 žlice soja sosa
  • komad đumbira veličine palca
  • 1 žlica slatkog čili umaka
  • 1 mladi luk

Priprema:

Utrljajte svinjetinu s pet začina i 2 žličice morske soli te ga ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata , a po mogućnosti i preko noći. Zagrijte pećnicu na maksimum. Ispod rešetke u pećnici stavite protvan. Meso položite na rešetku, a masnoća tijekom pečenja neka pada u protvan. Pecite na najjačoj temperaturi 10 minuta, onda smanjite na 180 stupnjeva i pecite još sat i 15 minuta.

Umak pripremite tako da pomješate sve sastojke s dvije žlice vode.

Svinjetinu narežite na manje komade, stavite na tanjur zajedno s umakom i uživajte!

P.S. Mješavinu kineskih začina Five Spice pronađite ovdje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:08