Šest recepata uz koje ćete konačno zavoljeti blitvu!

 Marko Miščević
A zašto ne biste blitvi dali još jednu priliku?

Piše: Sunčana Barušić

Snima: Marko Miščević/EPH i iStock

Možda će zahvaljujući koloritu ovo nutricionistički vrijedno povrće postati omiljen prilog i onima koji dosad nisu bili njegovi ljubitelji. U našoj fotogaleriji otkrijte savršene recepte!

Tržnice su se zazelenile i ušarenile. Ne samo voćem, već i povrćem, a pogled na šarene listove blitve ne znači da vam možda trebaju naočale. Da, kod nas se konačno počela uzgajati i na tržnicama prodavati šarena blitva. Pardon, uzgajala se i do sada u nekim privatnim povrtnjacima, ali na štandovima je stvarno bila rijetkost.

Ovu koju vidite na nslovnoj fotografiji je naš urednik fotografije Marko “ubrao” na Dolcu. I dok se u redakciji raspredalo kako ćemo je pripremiti, on je donio odluku: ovakve boje se moraju zabilježiti dok su još – svježe. Šarena blitva s ružičastim, crvenim, žutim i narančastim stabljikama i dijelovima lista ima iste nutricionističke vrijednosti kao i obična, zelena i jednako se priprema. Jedino, njene boje možda zainteresiraju za koji zalogaj i one koji baš i nisu ljubitelji zelenog na tanjuru. Ne znaju što propuštaju – zaključili smo nakon što smo je blanširali, zalili maslinovim uljem i poslužili uz frigane sardelice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:45