Novosti iz svijeta vina

Sjajne vijesti, Decanterov salon stiže u Hrvatsku i dovodi svjetsku vinsku elitu

Vinistra postaje domaćin posebnog događanja na kojem će biti predstavljene sve Decanterom nagrađene domaće etikete

Nakon što je ove godine u Poreču održan Concours Mondial de Bruxelles, najutjecajnije svjetsko ocjenjivanje vina na svijetu nakon Decantera, iduće godine Istra postaje domaćin i posebnom Decanterovom salonu!

image
Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj

Predstavnici Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, na društvenim mrežama su objavili da će se u srpnju 2024. godine upravo na području Istre održati poseban Decanterov salon na kojem će posjetitelji moći kušati sva hrvatska vina nagrađena na Decanterovom natjecanju, kojih je iz godine u godinu sve više. Iz Vinistre poručuju da će event okupiti najcjenjenije vinske stručnjake svijeta, čime će se dodatno promicati hrvatska vinska scena. Predstavnici Vinistre još uvijek nisu objavili točan datum ni lokaciju održavanja salona, osim vijesti da će iduće ljeto elita vinskog svijeta ponovno uživati na našim prostorima.
image

Vinska novinarka, sutknjinja i Master of Wine Caroline Gilby

Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurj

Inače se na stranicama najpoznatijeg vinskog magazina Decanter najčešće piše upravo o Istri, a članke većinom potpisuje vinska autorica Caroline Gilby, novinarka i vinska sutkinja s titulom Master of Wine te jedna od predsjednica sudačke komisije na Decanteru. Gilby već godinama pozorno prati kako se razvija perjanica istarskog vinarstva - malvazija istarska, a u intervjuu za Dobru hranu je jednom prilikom izjavila: "Kvaliteta vinske proizvodnje ove sorte neizmjerno je napredovala i sve sam više impresionirana njezinim potencijalom da nudi različite stilove, od vrlo jednostavnih, svježih i laganih vina koja se ispijaju uz more, do mnogo složenijih vina". Iako smatra da sva četiri hrvatska vinska područja privlače pažnju, Istri posvećuje posebnu pozornost. S obzirom na trud koji Vinistra ulaže u promicanje domaće vinske scene, odabir Istre kao idealne lokacije za takvu vrstu salona nije veliko iznenađenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:56