MNOGI IH NE VOLE, ALI...

Slavni kuhar otkrio tajnu svoje dugovječnosti: "Pojedite ih prije spavanja i bit ćete zdravi i dugo živjeti"

 Jacquespepinfoundation Instagram/
Danas 87-godišnji Jacques Pepin iza sebe ima iznimno uspješnu karijeru, a nedavno je otkrio i svoj neobičan večernji ritual

Poznati francuski kuhar, autor kuharica i televizijska ličnost Jacques Pepin u nedavnom razgovoru s novinarima otkrio kako prije spavanja ima neobičan ritual. Kuhar koji je karijeru započeo sa 17 godina u Francuskoj, kuhao za tamošnjeg predsjednika, a potom otišao u Americi, gdje se i proslavio, naime, smatra kako su njegova tajna dugovječnosti - grožđice u džinu.

"Jedite sedam grožđica namočenih u džinu svake večeri za dobro zdravlje i dug život. Grožđice umočite u omiljeni džin, sve zajedno stavite u staklenku, zatvorite i pričekajte da omekšaju pa u njima uživajte", poručio je Pepin.

image
Jennifer/Getty Images

Kako piše portal Food&Wine, pijane grožđice često se spominju kao dobar narodni lijek protiv bolova kod artritisa ili kao ključ dugovječnosti. Iako se ne zna točno podrijetlo i kome je prvome na pamet palo umočiti ih u alkohol, ova poslastica postala je iznimno popularna još 1993. godine, kada ju je prvi put u svojoj tada dobro slušanoj američkoj radijskoj emisiji spomenuo Paul Harvey, a kasnije su se upravo grožđice u džinu spominjale u različitim situacijama. Primjerice, Lucia DeClerck je za The New York Times 2021. rekla kako je 105 godina poživjela djelomično zahvaljujući ritualu jedenja devet grožđica umočenih u džin prije spavanja. Dodala je i kako ih u alkoholu drži devet dana.

Iako je u pitanju recept nalik brojnim drugima koje nam često dijele stariji u našoj okolini, na portalu Food&Wine našalili su se da, ako tako kaže superuspješan 87-godišnji Jacques Pepin, nema sumnje da je u pitanju dobar savjet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:15