Jutarnji.hr
Vijesti
Sport
Premium
J2
Kultura
Novac
Scena
Osmrtnice
Pretplata
Magazini
Dobra Hrana
Dom & Dizajn
Autoklub
Globus
Like putovanja
VauMijau
Servisi
Tiskano izdanje
Naslovnica
Recepti
Priče
Vodiči
Dobri savjeti
Restorani
Naslovnica
Recepti
Priče
Vodiči
Dobri savjeti
Restorani
Moj profil
Odjava
Traži
StoryEditor External
StoryEditor Internal
Šnita kruha i namazi koje još niste probali (ni mazali)
Piše:
Jutarnji List
Objavljeno:
27. prosinca 2014. 10:19
Podijeli
1/
5
sprema: Mateja Domitrović snima: Borko Vukosav • 1-2 avokada • 1-2 žlice kiselog vrhnja • 2 žlice svježe nasjeckanog korijandera ili sjemenki korijandera • 1 nasjeckana jalapeno papričica • 1 žlica sok od limete • sol Odaberite mekši avokado, nikako tvrdi. Izdubite unutrašnjost avokada i pomiješajte je s ostalim sastojcima te dobro promiješajte. Ako želite, izradite malo štapnim mikserom te dodajte malo limunske trave u namaz ako je imate.
2/
5
sprema: Mateja Domitrović snima: Borko Vukosav • 300 g kuhanog bijelog graha • bučino ulje • bučine golice • sol • papar Grah izgnječite vilicom ili ga izradite štapnim mikserom uz dodatak bučina ulja. Posolite i popaprite pa servirajte na kruhu s bučinim golicama i pokapano bučinim uljem.
3/
5
sprema: Mateja Domitrović snima: Borko Vukosav • 2 grčka jogurta ili pomiješajte čašicu čvrstog jogurta i čašicu kiselog vrhnja s visokim postotkom masnoće • 1 žlica javorova sirupa • 1/4 žličice cimeta • prstohvat muškatnog oraščića • narezano voće:jabuke, kruške, naranče, nektarine, ananas… U grčki jogurt ili mješavinu koju ste sami pripremili od jogurta i vrhnja dodajte javorov sirup, muškatni oraščić i cimet. Voće narežite na kriške pa ih pokapajte limunovim sokom i umačite u slatki jogurt.
4/
5
sprema: Mateja Domitrović snima: Borko Vukosav • 1 pileća prsa • 1 mladi luk • 2 žlice nasjeckanog peršinova lista • 2 žlice nasjeckane svježe mente • pola šalice namrvljenog feta sira • maslinovo ulje • malo majoneze • malo kiselog vrhnja s visokim postotkom masnoće • papar Ispecite pileća prsa, a možete i neke druge dijelove piletine, pa ih otkoštite i nasjeckajte meso na sitno. Dodajte sitno nasjeckani mladi luk, namrvljenu fetu, peršin, mentu, maslinovo ulje, vrhnje, majonezu i papar. Promiješajte da se sve sjedini. Sol nije potrebno dodavati jer je feta dovoljno slana.
5/
5
sprema: Mateja Domitrović snima: Borko Vukosav • 10-ak rog paprika, što mesnatijih • 2 žlice mljevenih ili nasjeckanih oraha • 1/2 žličice kumina • 1/2 žličice kajenskog papra • 1 žličica limunova soka • malo maslinova ulja • po želji 1 češanj češnjaka Paprike operite pa ih poredajte na pleh jednu do druge na papir za pečenje. Pecite ih na 180 stupnjeva oko pola sata. Okrenite ih kada na jednoj strani budu zapečene. Pečene paprike stavite u najlonsku vrećicu i zavežite pa ostavite da se ohlade, na taj način će vam biti lakše oguliti ih. Paprikama odstranite kožu i koštice pa ih stavite u posudu s orasima, začinima i ostalim navedenim sastojcima. Izradite ih štapnim mikserom (ili u blenderu) u glatku smjesu. Servirajte s pečenim mesom ili nekom ribom.
Podijeli
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....
×
04. prosinac 2025 20:04
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....