ČESTITKE INICJATIVI!

SPLeat: Projekt koji je ujedinio splitske ugostitelje!

 SPLeat Official Facebook Page
Split ne mora strahovati od pada prometa u ljetnim mjesecima, no dok ne počne sezona priča je ipak nešto drugačija. Ugostitelji šest gradskih restorana, zalogajnica i wine barova ujedinili su se u projektu pod nazivom SPLeat kako bi osvježili i razbudili scenu prije sezone.

Cijela priča je započela tako da je Bokeria htjela ugostiti nekoliko omiljenih gradskih restorana na jednu večer, a zapravo je iz početne ideje izraslo nešto puno veće. Proljetna fešta koja je započela je 15.ožujka, a traje do 26. travnja, uključili su se: Bokeria, Uje oil bar, De Belly, ARTiČOK, Galerija food i Corto Maltese. Svaki restoran kreira svoj menu koji u sklopu njegove večeri prezentira i uslužuje prepoznatljiva ekipa domaćina ostalih restorana kolektiva. Pripremaju neka zanimljiva pića, selekcije vina, male zalogaje, glavna jela i interesantne deserte koje uz zajednički trud i rad žele prezentirati.

SPLeat Official Facebook Page
Mladen Livaja i Luka Bokavšek u pripremi jela

"Ideja o suradnji s "konkurencijom" oduvijek mi je bila zanimljiva i već sam slagao u glavi nešto slično. Gazde drugih lokala su svi od reda veliki kreativci i entuzijasti pa je zapravo SPLeat dočekan na sveopće veselje." rekao nam je Luka Bokavšek, vlasnik restorana Bokeria pa nastavio: "Za proljetnu priču odredili smo da svake srijede jedan restoran ugošćuje ostale restorane iz SPLeat-a. Domaćin najmanje radi, gosti restorani kuhaju, vlasnici konobare, kuhaju, druze se s gostima..."

SPLeat Official Facebook Page

SPLeat Official Facebook Page

Još uvijek stignete biti dio SPLeata i to večeras kad su u ARTiČOKu gdje vas očekuje janjeća pašteta, dimljeni rižot sa skušom dagnjama i kozicama, gazpacho juha, tuna i pire od balancana i Bokerijin desert iznenađenja, dok su druge srijede u Galeriji.

SPLeat Official Facebook Page

SPLeat Official Facebook Page

"Pokušali smo napraviti nešto otkačeno, da se ljudi druže i fino jedu uz čašu vina. Nakon ovog se gasimo jer kreće sezona, a onda ponovno krećemo kad zahladi. Imamo puno ideja kako nadograditi cijelu priču s dodatnim eventima, koncertima i festivalima." rekao nam je Luka.

SPLeat Official Facebook Page
Na fotografiji: Goran Mušura u pripremi jela

Reakcije gostiju su i više nego dobre, a mi im želimo puno sreće u idućim projektima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:52