RITAM SCENE

Takenoko slijedi Tekkin primjer pa ove sezone otvaraju "morsku" lokaciju restorana u Rovinju

 Damira Kalajzic/
Poznati zagrebački restoran specijaliziran za azijsku kuhinju otvaraju sestrinski restoran Koi Fusion

Nakon Tekke i Marija Mindera koji je pionir dovođenja azijske kuhinje u Hrvatsku, Takenoko slijedi njihov primjer te također otvaraju morski pop up Koi Fusion. Novi lokal imat će nešto drugačiji meni od zagrebačke lokacije pa će nuditi i doručak i brunch, a neka od jela su kajgana od bjelanjka i Tokyo eggs royal što je kombinacija dimljenog lososa, špinata, pikantne wasabi majoneze. Kajganu od bjelanjaka služe s ukiseljenim lukom i svježom rikulom,kombinacija jaja, dimljenog lososa, špinata i pikantne wasabi majoneze. Ako ste ljubitelji slatkog doručka onda će vam se svidjeti japanske soufle palačinke, s dodatkom svježeg, sezonskog voća i matche.

image
Damira Kalajzic/
image
Damira Kalajzic/
image
Damira Kalajzic/
image
Damira Kalajzic/

Od pića će služiti smoothie, japanski ledeni čaj ili osvježavajuće limunade s okusom maline, manga ili yuzua. U Koiju ćete moći probati četiri verzije poke bowla: s lososom, tunom, piletinom i tofuom, uz dodatak umaka od manga, sezama ili teriyakija. U ponudi imaju i bao banse nadjevene piletinom, kozicama ili tofuom, uz dodatke poput ukiseljenog luka, coleslaw salate, patlidžana i fantastičnih umaka. Od ostala jela na meniju su razne gyoze, spring rolice, pad thai i yakitori.

image
Damira Kalajžić/
image
Damira Kalajzic/
image
Damira Kalajzic/
image
Damira Kalajzic/
image
Damira Kalajzic/
image
Damira Kalajžić/

Za glavna jela nude crni bakalar s miso narančinim umakom, biftek s anti-cucho umakom, losos s teriyaki umakom i šparogama, piletina u kombinaciji s teriyaki umakom, mladim lukom i sezamom ili file brancina s wok povrćem, zatim razne wokove s biftekom, piletinom, kozicama ili povrćem, s udon rezancima ili rižom kao bazom. Naravno nudit će i sushije razne kombinacije sashimija, nigirija, makija i uramakija.

Prostor je vro ugodan ispunjen mediteranskim biljkama, a pogled s terase puca na morsku pučinu. Koi Fusion smjestio se na adresi Obala Aldo Rismondo 6, a više saznajte i putem Instagrama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:35