VIDEO RECEPT

TIRAMISU: Talijanski klasik kojem ne možemo odoljeti!

Mi obožavamo ovaj talijanski klasik i ovog puta odlučili smo recept podijeliti s vama. Pogledajte kako nam je ispao i javite nam svoje tajne trikove pripreme.

Nije teško, ali za dobar tiramisu odvojite vrijeme i bitni su kvalitetni sastojci. Ako nemate domaćih jaja, savjetujemo da dobivenu kremu sa žumanjcima kuhate na pari još 5-6 minuta uz kontinuirano miješanje. Što se tiče aroma, najdraži nam je amaretto disarono, ali ga nismo imali i zato smo stavili malo ekstrakta vanilije. Možete staviti i rum, ali nama ima prejaku aromu i preuzme cijelu okus koji je u pravilu jako nježan.

 

Evo što će vam trebati:

crna kava (espresso)
3 žumanjka
5 žlica šećera
500 g mascarpone sira
1 pakiranje piškota
kakao za posipanje
*ako imate veći pleh i radite na dva kata trebat će vam dupla doza (nama je trebala)

 

Priprema:

1. Žutanjke izmiksajte sa šećerom u pjenastu smjesu.

2. Dodajte mascaropone i ponovno miksajte dok se cijela smjesa ne poveže.

3. Dodajte arome (vanilije, rum ili amaretto).

4. Piškote poslažite po plehu i prelijte ih kavom.

5. Pravilno rasporedite dio kreme.

6. Red piškota prethodno namočenih u kavu i zatim još jednom red kreme.

7. Sve obilno pospite kakaom i pustite u hladnjaku da se cijela smjesa stisne preko noći.

*želite li prozračniju kremu umiješajte 200 ml šlaga u cijelu kremu (ako ste koristili duplu dozu sastojaka)

Iz drugih medija

Izdvajamo