Kako provjeriti je li jaje pokvareno?
Prvo, jaja svakako morate čuvati u hladnjaku. I to ne u vratima u pretincu za jaja, već bi poželjnije bilo da ih držite duboko na policama hladnjaka. Ako jaja spremate u vratima, dolaze u dodir s višim temperaturama pa postoji veća mogućnost da će se pokvariti. Ako niste sigurni je li jaje pokvareno ili ne, razbijte ga i prvo pomirišite. Ako ima neobičan miris svakako ga trebate baciti. Također, čak i ako ne miriše čudno, a možete vidjeti da mu je tekstura više tekuća ili da je promijenilo boju, svakako ga trebate baciti.
Trebate li prati meso prije pečenja?
Ne trebate! Pranje mesa zapravo može dovesti do toga da ga kontaminirate s bakterijama iz sudopera i s vašeg pribora za kuhanje. Dakle, koji je najbolji način da se riješite bakterija s mesa? Pravilnim kuhanjem/pripremanjem. Visoka temperatura će ubiti bakterije, a ne pranje!
Je li kruh bolje stavljati u hladnjak ili na sobnu temperaturu?
Spremanje kruha u hladnjak može dovesti do toga da završite s ustajalim kruhom. Radi se o tome da je kruh pun škroba koji ima kristalni oblik koji se raspada pod visokim temperaturama. Kada se kruh počne hladiti započinje ponovno proces rekristalizacije. Ako kruh stavite u hladnjak, onda se taj proces ubrzava, a vi ostajete s ustajalim kruhom.