DOBRA PRILIKA

U malom čakovečkom restoranu ove veljače kuhat će Maša Salopek i Matija Bogdan, evo kako do stola

Ovo gostovanje dobra je prilika da i Međimurci napokon kušaju jela danas iznimno cijenjenih mladih chefova koji dolaze upravo iz Čakovca

Kako su najavili na svojim društvenim mrežama iz malog čakovečkog bistroa Beška, 17. veljače u njihovu kuhinju stižu velika imena domaće gastronomske scene - Maša Salopek, koja je 2021. godine proglašena najboljom slastičarkom na svijetu prema izboru The Best Chef i godinama je usavršavala svoje znanje u Hiši Franko velike Ane Roš, trenutno pastry chefica u rovinjskom Cap Aureu, i Matija Bogdan, sada executive chef za Aminessove restorana na Krku i Korčuli, koji je karijeru gradio u restoranima kao što je londonski Ledbury, a zatim i vodio zagrebački ManO.

image
Vedran Peteh/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Budući da su i Maša i Matija Međimurci, a bistro Beška jedan od boljih međimurskih restorana, ne iznenađuje što će se gostovanje održati upravo ovdje, u kuhinji mladog chefa Beške, Nevena Kosora.

Osim Salopek i Bogdana, u Bešku 17. veljače dolazi i Siniša Lasan, jedan od najpoznatijih i najboljih hrvatskih sommeliera, Decanterov sudac. Trojac će gostima na raspolaganju biti za ručak i večeru u čak sedam sljedova, u 13 i 19 sati, a cijena po osobi, koja podrazumijeva i wine pairing, iznosi 135 eura. Stol se može rezervirati pozivom na broj bistroa Beška, a više informacija možete pronaći ovdje.

image
Bozo Radic/Cropix

Beška je inače šarmantan mali bistro smješten u čakovečkoj ulici Ruđera Boškovića 23, posebno poznat po inovativnim jelima kakva se ne mogu kušati niti na jednoj drugoj međimurskoj adresi. Osim na ručak i večeru, u Bešku mnogi Čakovčanci rado svraćaju i na malo drugačije, maštovitije deserte, po kojima su također nekoliko posljednjih godina poznati.

image
Privatna Arhiva/
image
Berislava Picek/Cropix/
image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:38