JEDNOSTAVNO I UKUSNO

VIDEO RECEPT: Napravite jednostavnog i ukusnog mrkača na salatu!

Ovdje dajte mašti na volju, kupite svježih mrkača, ubacite koji krumpir, svježeg bosiljka, dobro zakiselite, kap maslinova ulja i imate jelo za prste polizati!

Što se tiče mrkača, za njih vam treba manje vremena za pripremu od hobotnice i zato su recimo zahvalni za ručak i radnim danom. Mrkače treba očistiti i najbolje je zamoliti vješte ruke na ribarnici, a kod kuće obavezno morate maknuti oči i zub koji je sakriven u unutrašnjosti u središnjem dijelu.

Što se tiče kuhanja možete ih narezati prije, ali i poslije kuhanja. Voda se prethodno ne soli, a ako želite da vam mrkači budu mekani najbolje ih je svježe zamrznuti preko noći. Po želji možete dodati i malo maslinova ulja u vodu u kojoj je kuha. Na pola kuhanja dodajte i krumpir narezan na kockice.

Ovdje se možete poigrati začinima i to od raznih kiselina recimo limunova soka, voćnih octeva, različitih vrsta ulja, začina od bosiljka do peršina do dodataka primjerice narezanih kiselih krastavčića, kapara, pečenih maslina, ukiseljenog motra, listića parmezana ili malo mladog luka, a netko stavi još i malo narezane rajčice. Mrkač na salatu je jelo koje je relativno brzo gotovo, bit će još ukusnije kad odstoji (ukusnije je kad upije sve začine).

Sastojci:

1 kg mrkača
500 g krumpira
1 veća šaka maslina
1 šaka kapara
malo ukiseljenih krastavčića
sol i papar
maslinovo ulje
aceto balsamico

Priprema:

Svježi mrkač očistiti, a zatim po želji zamrznuti preko noći ako želite da vam bude još mekši. Prije kuhanja možete, ali i ne morate ga narezati. Na pola kuhanja u istu posudu dodajte krumpir narezan na kockice i sve zajedno kuhate oko pola sata odnosno do željene mekoće. Začinite po želji, ostavite da odstoji, a zatim poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:08