IMA VIŠE OD 2 MILIJUNA PREGLEDA

Video u kojem Talijanka objašnjava razliku između dobrog i lošeg gelata postao totalni hit, evo njezinih savjeta

 @eatingeurope Instagram/
Turistička vodičica svojoj je skupini objasnila kako prepoznati stvarno dobar gelato, a zatim postala hit na društvenim mrežama. Sada ima i svoj profil

Jedna je korisnica društvene mreže Instagram na svom profilu objavila Talijanku Valentinu Petraroli, inače turističku vodičicu agencije Eating Europe, koja je vodila njezinu grupu u razgledavanju Rima i u jednom trenutku objasnila kako razlikovati dobar od lošeg gelata. Kao prvo pravilo navela je činjenicu da posuda u kojoj stoji sladoled mora biti ravna, baš kao i sladoled u njoj. U slučaju da naiđete na posude koje su prekrivene ili pak one u kojima se nalazi veća količina sladoleda, nalik manjem brijegu, izbjegnite ih.

"Što oni pokušavaju napraviti? Impresionirati vas tako da sladoled napune zrakom kako bi izgledao primamljivije, a onda se taj isti sladoled ispuše do navečer. U tom slučaju zapravo plaćate zrak", objasnila je.

Dodala je i kako je u slastičarnicama važno potražiti tri okusa – bananu koja bi trebala biti bijela, a ne žuta (jer ne jedemo koru, već samo unutrašnjost ploda), pistaciju koja bi trebala biti tamnije, zemljane zelene boje, a ne svijetle te mentu koja se radi od ekstrakta mente i ne bi trebala biti previše jarke, već blago zelene boje.

"Ako uđete u slastičarnicu koja nudi puno okusa, primjerice postoji jedna u kojoj možete isprobati čak 150 različitih okusa, budite sigurni da oni ne mogu svakog dana napraviti toliko domaćeg sladoleda i da je u pitanju industrijska proizvodnja. Ako, pak, uđete u slastičarnicu i vidite da je samo jedan od okusa umjetan, primjerice jarko plave boje, vrlo vjerojatno su i ostali dobiveni umjetnim dodacima. Mala je vjerojatnost da će u nekoj slastičarnici napraviti jedan loš sladoled, a ostale kako treba", dodala je.

Nakon što je video u kojem Valentina Petraroli objašnjava kako prepoznati dobar sladoled obišao svijet, ova turistička vodičica napravila je i svoj Instagram profil, na kojem je do sada objavila i video u kojem pojašnjava načine na koje će se turisti najbolje sporazumjeti s domaćinima Talijanima bez riječi. Pogledati ga možete u nastavku.

I na kraju, toplo preporučujemo da zapratite Valentinu na njezinim društvenim mrežama kako biste pri idućem obilasku Italije bili u potpunosti spremni uživati u delicijama koje mnogima omiljena gastro destinacija nudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:09