Ravno iz Japana!

Zašto grozd ovog grožđa vrijedi 75 tisuća kuna?

 Getty Images/iStockphoto
Ruby Roman grožđe je iznimno cijenjeno zbog njihovog slatkog okusa, a kultivirano je 2008. godine. Uzgajaju se isključivo u mjestu Ishikawa Prefecture na obali otoka Honshu. Svaka bobica je veličine ping pong loptice i mora težiti 20 grama. Ovo grožđe se ne koristi u proizvodnji vina, već je isključivo namjenjeno svježoj konzumaciji.

Izvor vijesti: Fine Dining Lovers

Grozd Ruby Roman grožđa s oko 30 bobica je prodan za rekordnih 11 000 dolara (milijun i sto tisuća jena) na aukciji u Japanu ovaj tjedan. Ovo znači da je cijena jedne bobice grožđa stajala oko 350 dolara (2350 kuna).

Iako vam ovo zvuči ekstravagantno, voće, osobito sezonsko voće je iznimno jako cijeni u Japanu i vrlo često se daruje kao poklon ili se na njega gleda kao na statusni simbol (kao što je slučaj s Ruby Roman grožđem). Dinja je voće koje Japanci najviše cijene, a dvije su na aukciji nedavno bile prodane za 26 000 dolara, točnije 175 tisuća kuna.

Grozd je kupio Takamaru Konishi, trgovac rijetkim voćem koji će bobice nuditi kupcima koji ulaze u njegovu trgovinu. Ruby Roman grožđe je iznimno cijenjeno zbog njihovog slatkog okusa, a kultivirano je 2008. godine. Uzgajaju se isključivo u mjestu Ishikawa Prefecture na obali otoka Honshu. Svaka bobica je veličine ping pong loptice i mora težiti 20 grama. Ovo grožđe se ne koristi u proizvodnji vina, već je isključivo namjenjeno svježoj konzumaciji.

Nakon ovoga se vjerojatno nikada nećemo žaliti na cijenu voća!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:43