Goruće teme

Zašto ignoriramo važnost dobrih tradicionalnih restorana i zašto Slovenci to rade bolje?

 Marko Miščević/Cropix
I ove će godine Weekend Food Festival otvoriti više vrućih tema i tražiti odgovore, a ove su samo neke od njih

Rovinj će po treći put biti mjesto okupljanja stručnjaka i ljubitelja gastronomije u najširem smislu te riječi te će u vikendu od 19. do 21. travnja otvoriti niz aktualnih i vrućih tema i usredotočiti se na izazove s kojima se susreće gastronomska scena, kao i na definiranje putokaza koji mogu doprinijeti njezinoj kvaliteti. Tako će paneli "Dvadeset godina na vrhu" i "Mogu li fine dining restorani biti profitabilni" odgovoriti na pitanje kako opstati, ali u potpuno drugačijim okolnostima, dok će o sve većem problemu kvalitetne usluge biti riječi na panelu "Njegovo veličanstvo konobar". Ovogodišnji program Weekend Food Festivala će istražiti i koliko dobro i kvalitetno zaista jedemo te zašto ignoriramo važnost dobrih tradicionalnih restorana, ali i "Zašto Slovenci to rade bolje?".

image

Alejandro Serrano

Press

Među najavljenim govornicima ističe se Alejandro Serrano, najmlađi chef i vlasnik istoimenog španjolskog restorana kojem je u svojoj 24. godini donio Michelinovu zvjezdicu i kojega je Forbes smjestio na prestižnu ljestvicu "30 ispod 30". U rovinjsku staru Tvornicu duhana stiže i Maria Paola Gabusi, jedna od najvećih talijanskih stručnjaka za maslinovo ulje i predsjednica Udruge O‘Live & Italy Cultural Association, kao i neki od najistaknutijih slovenskih chefova, među kojima su Janez Bratovž i Jure Tomič. Treći Weekend Food Festival neće propustiti ni uvijek intrigantni David Skoko, popularni chef Mate Janković, ali i Hrvoje Zirojević, jedna od najzanimljivijih hrvatskih chefica Marina Gaši i niz drugih atraktivnih gastro imena.

image

Hrvoje Zirojević

Press

Uz brojne chefove i stručnjake iz područja hrane, pića, ugostiteljstva, retaila i hotelijerstva u programu, Weekend Food Festival obilježit će i još bolja gastronomska ponuda. Najveća novost ove godine je Weekend Food Market s posebnim naglaskom na promociju lokalnih specijaliteta i autohtonih jela što se lani zamjeralo organizatorima jer su se nudili burgeri, BBQ i ostali proizvodi tipični za fast food, sjetimo se samo opaske Davida Skoke na panelu "Sve što radimo je krivo". Upravo će taj dio festivala biti otvoren za posjetitelje koji žele uživati u gastronomskoj ponudi, dok će festivalske kotizacije trebati svi oni koji će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama.

image

Janez Bratovž

Press

Tako Weekend Food Festival predstavlja jedinstveno gastronomsko događanje, koje je ujedno i platforma za sve one koji dijele strast prema okusima i doživljajima, ali i žele priliku za povezivanje, educiranje i razmjenu iskustava i stvaranje poslovnih prilika, što je značajno i za predstavnike FMCG & retail sektora. I ove godine na festivalu će prisustvovati brojni proizvođači i brendovi iz regije, a priliku za prezentaciju iskoristit će i manje, lokalne tvrtke. Na Weekend Food Festivalu održat će se i deveta po redu Zlatna košarica - svečana dodjela nagrada za najbolja ostvarenja u industriji robe široke potrošnje s ciljem davanja priznanja iznimnim dostignućima u sektoru.

image

Mate Janković

Press

Domaćin i partner ovog jedinstvenog regionalnog food festivala i ove godine je Maistra.

Ulaznice osigurajte na službenoj web stranici Weekend Food Festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:15