JEDAN POTPUNO DRUGAČIJI POČETAK

Prvi smo isprobali neka od jela u novom Noelu koji uskoro otvara vrata!

Jedini su restoran s jelima osmišljenim uz čajeve, imaju posebnu kartu voda, a najveće iznenađenje bit će Chef´s Table, na kojem će se poslužiti i do četvrdeset sljedova
 Marko Miščević / HANZA MEDIA

piše: Sunčana Barušić

Noel, to je početak nečeg novog, drukčijeg. Našim novim restoranom želimo hrvatskoj gastro-sceni i gostima ponuditi nešto što je na svjetskoj sceni već uobičajeno. Naime, okupili smo najbolje stručnjake koji će dati najbolje od sebe, koji će našim gostima udovoljiti tako da u konačnici neće postojati samo jedan razlog zbog kojeg će nam se vraćati, nego ukupni dojam i činjenica da su za uložen novac dobili maksimum - rekli su nam chef restorana Noel, Goran Kočiš i sommelier Ivan Jug.

Naime, na poziv ekipe koju će od kraja tjedna moći upoznati zagrebačka i šira publika željna novih restoranskih avantura, jer u subotu, točnije 17. rujna, otvara se u zagrebačkoj Dukljaninovoj ulici restoran Noel, isprobali smo neka jela i istražili kakva će biti ponuda.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Želimo biti iskreni prema našim gostima, pristupačni, da se u našem restoranu osjećaju dobrodošli, da osjete pozitivnu vibru i dobru atmosferu. Imamo znanja i želje da udovoljimo i najizbirljivijima - rekli su nam domaćini.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Restoran se, naime, sastoji od tri dijela. Odmah na ulazu dominira bar za kojim će goste dočekivati Roman Rabik, jedan od najboljih hrvatskih barmena. Stručnjak svog posla, inovativan, domišljat... vjerujemo da će zadiviti svakog gosta svojim koktelima. Međutim, uz bar ćete moći i popiti stvarno najbolju kavu jer mješavinu je od kave iz Etiopije samo za restoran Noel napravio Cory Andreen. A, uz bar će se nuditi burgeri te hrana koja će dobro prijati i uz pivo jer lista ponude najboljih svjetskih piva od kojih se neke do sada nisu mogle kušati u Hrvatskoj je povelika. U srednjem dijelu restorana Noel, čije uređenje potpisuje Robert Bajs - Interier Design, izmjenjivat će se ponuda dnevnih, večernjih i degustacijskih menija.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Od podneva do 16 sati nudit ćemo ručkove po cijeni od 60 do 100 kuna, jela pripremljena od 3-4 komponenti, ali namirnica od kojih osobno znam gdje rastu, kako rastu, tko ih sadi, bere i ponosan sam da mogu tvrditi da ću, ako želi, svakoga gosta upoznati s osobom koja je lovila ili uzgajala namirnicu od koje sam pripremio jelo - rekao je Goran Kočiš. - To je filozofija koju odavno želim primjenjivati u svojem restoranu. Planiram čak i na obiteljskom imanju uzgajati povrće. Naravno, koristit ću i namirnice koje se ne mogu nabaviti u Hrvatskoj, ali isključivo one za koje znam porijeklo. Nije neka mudrost: samo od vrhunskih namirnica mogu se napraviti vrhunska jela, želim da naši gosti osjete okus domaćeg, neprskanog povrća, svježeg, organskog mlijeka. Nudimo i degustacijske menije od 4, 6 ili 9 sljedova za koje vjerujem da će oduševiti goste. Domaće, poznate, pa i malo zaboravljene namirnice pripremit ću na malo posebniji način - nastavlja Goran Kočiš.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

- Ponosni smo što smo prvi restoran koji ima kartu vode pa gost može odabrati domaće, ali i one iz Francuske, Italije, čak i iz Japana. Vinska karta je priča za sebe. Moj kolega sommelier, koji također radi u restoranu Noel, Goran Petrić i ja odabrali smo najbolja vina pa će gosti moći kušati butelje od 160 pa sve do 35.000 kuna. Radit ćemo degustacije vina, jela uz piva, a i jedini smo restoran s osmišljenim jelima uz čajeve Fine Teas. Iznenadit ćete se kako se fenomenalno slažu uz odreske, ribu... Nudimo samo vrhunsko - s ponosom je napomenuo Ivan Jug.

Marko Miščević / HANZA MEDIA

CHEF’S TABLE

No, posebna je priča dio restorana u kojem dominira veliki okrugli stol s impresivnim lusterom. Naime, riječ je o chef ‘s tableu, stolu za kojim se može blagovati samo uz prethodnu rezervaciju. - Ovdje će gosti prema svojoj želji i u dogovoru s nama moći uživati u koliko god žele sljedova, u kojem god žele vinu... Za dvije do osam osoba radit ću dvadeset, trideset pa čak i četrdeset sljedova - kaže chef restorana Noel, Goran Kočiš, i dodaje kako goste očekuje još mnogo iznenađenja, gostovanja domaćih i stranih chefova, vinske večeri, degustacije jela s čajevima... Mnogo novosti u novom početku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 01:33