PET BUNARA

Cezarove mušule

 Stipe Surać
Recept restorana Pet bunara!

Trebat će vam:

lisnato tijesto
500 g dagnji
1 jaje
500 ml vrhnja za kuhanje
50 g tartufate
0,01 l ulja od tartufa

Photo /    www.stipesurac.com
Stipe Surać

Priprema:

Dagnje skuhamo i meso izvadimo. Lisnato tijesto razvaljamo na debljinu od par milimetara i okruglim kalupom siječemo krugove. Na jedan krug stavimo dagnje, a s drugim krugom pokrijemo da dobijemo malu torticu koju premažemo žumanjkom i pečemo u pećnici na 180 °C 15 minuta. Umak: U malu tavu ulijemo vrhnja za kuhanje, dodamo tartufatu, ulje od tartufa, sol i papar te prokuhamo par minuta dok se krema ne zgusne. Kad je umak kremast, poslužimo ga s tijestom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 14:37