Ciganski gulaš

Close up of Pork stew in white bowl on wooden table

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 50 dkg svinjetine
  • 5 crvenih paprika
  • 1 krumpir
  • 50 dkg pelata
  • 20 dkg junetine
  • 10 dkg pancete
  • žlica brašna
  • 2 luka
  • maslinovo ulje
  • 1 l goveđeg temeljca
  • sol
  • mljevena paprika
  • 3 češnja češnjaka

Priprema

1. korak

Slaninu narezati na kockice i popržiti na maslinovom ulju. Dodati usitnjeni luk, krumpir te svježu papriku narezanu na rezance i sjeckani češnjak pa pirjati dok povrće ne omekša. Meso narezati na kockice i dodati povrću.

2. korak

Nakon toga umiješati mljevenu slatku papriku, sol i juhu te kuhati oko 45 minuta dok meso ne omekša. U međuvremenu oguliti rajčice i narezati na kriške pa ih 15 minuta prije kraja kuhanja umiješati u paprikaš.

3. korak

Na kraju umiješati žlicu škrobnog brašna razmućenog u malo vode i prokuhati. Ako je paprikaš suviše rijedak umiješati još brašna i zgotoviti jelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:33