KUHAMO S PIVOM

Čorba od tamnog piva s teletinom, grahom i korjenastim povrćem

 Berislava Picek / Hanza Media
Ovo je dobra hrana koja savršeno ljubi pivo!

Trebat će vam:

1 luk
2-3 češnja češnjaka
korjenasto povrće (1 žuta mrkva, 2 obične mrkve, 1 korijen peršina + list, komadić korijena celera, 1 pastrnjak)
250 g telećeg vrata
100 g crvenog graha
50 g graha trešnjevca
1 tamno pivo (poput The Garden Brewery stouta ili Midnight Bell dark alea)
sol, papar, cayennska paprika

Zagreb, 230113.
Kuhari Tomislav Skunca Skuf i Dragan Dragojlovic Gaga pripremili su jela sa raznim vrstama piva od Psenicne, Amber, Tomislav i Leffe Blonde pivom.
Jela su pripremali u restoranu Rouzmarin baru Marina Medaka u kojem i gostuju petkom kada rade tematske kuharske vecere.
Na slici:Corba od tamne pive sa teletinom, grahom i korjenastim povrcem.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Meso i povrće narežemo na kocke. Grah kuhamo posebno i procijedimo. Na ulju zapržimo meso, dodamo luk i korjenasto povrće. Zalijemo tamnom pivom i kuhamo da meso omekša. Dodajemo vode ili mesnog temeljca tijekom kuhanja da sastojci budu pokriveni tekućinom. Na kraju dodamo grah, začinimo solju, paprom i cayennskom paprikom. List peršina nasjeckamo i dodamo u gotovu čorbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 07:06