Crème brûlée s pimentom i cimetom

380 ml slatkog vrhnja
štapić cimeta
4 kuglice pimenta
5 žumanjaka
30 g šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
šećer za karamel

Zagrijte vrhnje sa štapićem cimeta i pimentom, no ne dajte mu da provri. Izvadite cimet i piment. Ugrijte pećnicu na 170°C. U zdjeli umutite žumanjke i šećer pa im polako, neprestano miješajući, dodajte vrhnje.

Ulijte mješavinu u zdjelice u kojima ćete peći kremu, a zatim njih stavite u duboki pleh. Potom do polovice visine pleha ulijte vrelu vodu i sve stavite u pećnicu. Pecite otprilike 30 do 40 min, dok se krema ne stvrdne.

Pustite je da se ohladi do sobne temperature, a zatim je preko noći stavite u hladnjak. Neposredno prije posluživanja po vrhu kreme pospite po žličicu šećera i karamelizirajte ga. To možete učiniti kuhinjskim brenerom ili tako da zagrijete gornji grijač u pećnici na najjače i stavite kremu na najvišu prečku u pećnici. Šećer će se rastopiti i karamelizirati. Prije posluživanja pustite da se ohladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:35