RECEPT DANA

ČUPAVCI: Često znaju ispasti suhi i nedovoljno natopljeni čokoladom. Ali s ovim receptom nećete moći pogriješiti!

 StockFood
Zapravo se nadamo da čupavci nisu ni izlazi iz vaših menija. Ipak, oni znaju biti problematični! Često mogu ispasti suhi ili nedovoljno natopljeni čokoladom.

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 8

Sastojci:

BISKVIT

  • 25 dag šećera
  • 2 jaja
  • 3 dl mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 dag maslaca
  • 35 dag oštrog brašna

ČOKOLADNA SMJESA

  • 12,5 dag maslaca
  • 25 dag šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • 10 dag tamne čokolade

UKRAS:

  • kokosovo brašno

Rum and coconut cubes
StockFood

Priprema:

1. korak

Za biskvit pomiješajte zajedno maslac i šećer pa umiješajte jaja i mlijeko. Dodajte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok se smjesa ne poveže.

2. korak

Izlijte u namašćeni kalup za pečenje i pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva. Ispečeni biskvit izrežite na kockice.

3. korak

Za čokoladnu smjesu u posudu stavite sve sastojke i prokuhajte.

4. korak

Umačite kocke biskvita u čokoladnu smjesu sa svih strana pa ih uvaljajte u kokosovo brašno. Gotove čupavce stavite u hladnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:04