Dagnje na bijelo s mrkvom i palentom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg dagnji
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 2 srednje velike mrkve
  • prstohvat kima (po volji)
  • 0,5 dcl prošeka (ili kavena žličica meda)
  • 5 jušnih žlica maslinova ulja
  • 1 žlica pinjola
  • 2 dcl bijelog vina
  • 1 dcl vode
  • 2-3 jušne žlice instant palente

Priprema

1. korak

Na maslinovu ulju lagano pirjajte narezane mrkve dok ne omekšaju. Dodajte češnjak, pinjole, mlake vode i školjke, sve začine te držite na vatri dok se školjke ne otvore.

2. korak

Dodajte vino i prošek (ili kavenu žličicu meda) u koje ste razmutili domaću kvasinu pa pustite da uzavre te dodajte malo palente. Miješajte ravnomjerno dok palenta nije gotova (na rijetko), pospite peršinom te služite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:35