Trebat će vam:
1 luk
1 mrkva
1 komad korijena celera
1 korijen peršina
3 režnja češnjaka
150 g kuhanog graha
1 grančica ružmarina
1 grančica timijana
1 manja glavica kelja
3-4 žlice pelata
4-5 kriški kruha
parmezan
maslinovo ulje
Priprema:
U većoj zdjeli zagrijte ulje pa dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte dok ne postane staklast, a onda dodajte mrkvu, celer, peršin i dva usitnjena režnja češnjaka. Pirjajte desetak minuta, pa začinite soli i paprom. Dodajte pelate, lovorov list, timijan, malo ružmarina i temeljca tek toliko da pokrije sve sastojke, pa krčkajte dok povrće ne omekša. Na kraju ubacite grah i sjeckani kelj. Dodajte još tekućine i kuhajte dok kelj ne povene. Pripazite da varivo nije previše rijetko. Kruh narežite na kriške te ga premažite maslinovim uljem i natrljajte češnjakom. Varivo maknite s vatre i po površini rasporedite kruh. Posipati ga možete i parmezanom. Ubacite sve zajedno u pećnicu na 15 minuta. Izvadite i poslužite toplo
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....