PROVJEREN RECEPT GASTRONOMADA

FINA ŠALŠA: Recept koji ćete željeti pripremati uvijek i iznova!

 Marko Miščević
Recept koji ćete obožavati!

Trebat će vam:

pelati 2x800 g, odnosno 1 kg šljivara/volovskog uha ili kombinacija
6 režnjeva češnjaka
1/2 vezice peršina
0,5 dcl ekstra djevičanskog maslinova ulja
1 čajna žličica sušenog origana
1 čajna žličica šećera
1 grančica bosiljka
sol, papar

Marko Miščević

Priprema:

Rajčice ogulite od kože i nasjeckajte na sitne komadiće. Češnjak i peršin usitnite te popržite na maslinovu ulju s origanom (pazite da ne zagori). Stavite rajčicu, dodajte sol, papar, i kada zavrije, smanjite vatru. Kuhajte 2, 3, 4 sata, probajte okus i ako treba stavite šećera. Bosiljak stavite pred kraj. Splićani kažu da se lonac samo tu i tamo protrese.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:44