Flan od špinata

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 300 g špinata
  • 3-4 mlada češnjaka
  • 50 g klica (mi smo koristili grašak)
  • 4 jaja
  • pulpa 2 šnite kruha
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja
  • sol i papar
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 1/2 šalice mladog kravljeg sira

Priprema

1. korak

Špinat kratko blanširajte u slanoj vodi. Ocijedite ga i kad se malo ohladi usitnite nožem. Špinatu dodajte sitno sjeckani češnjak i klice graška. Prelijte razmućenim jajima, dodajte kruh bez korice, vrhnje, sir i začine. Sve dobro zamijesite rukama. Ako vam se čini prerijetko, dodajte i dvije žlice kukuruzne krupice. Provjerite je li dovoljno slano i papreno.

2. korak

Smjesu prebacite u jedan veći ili dva mala keramička kalupa namazana maslacem i posipana brašnom. Posudice prebacite u veći lim pa lim napunite toplom vodom toliko da seže do polovice keramičkih kalupa. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170. Pecite 30-40 minuta ovisno o veličini kalupa.

Pustite neka se malo ohlade u kalupu prije vađenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:32