GREJP

GORAK DODATAK SLATKIM KOLAČIMA: Curd od ružičastog grejpa

 StockFood
Grejp, koji je porijeklom s Barbadosa, gdje su ga u 18. stoljeću nazivali “zabranjeno voće”, biljka je iz porodice agruma, a drvo zimzelenih listova može narasti i do šest metara.

Sastojci:

200 ml svježe cijeđenog soka crvenog grejpa (otprilike 2 grejpa)
120 g šećera
1 žličica gustina
4 jaja
1 žutanjak
1 prstohvat soli
55 g maslaca

StockFood

Priprema:

Procijedite sok (da ne ostanu koštice) i stavite ga u posudu. U drugoj, manjoj posudi, promiješajte gustin i šećer. U trećoj posudi mikserom pjenasto umiješajte jaja i žutanjak, malo po malo sipajte mješavinu šećera i gustina te dodajte prstohvat soli. Mješavinu uz miješanje dodajte soku. Stavite posudu na laganu vatru, stalno miješajte (ne smije se uhvatiti za dno posude) i kuhajte 10 minuta, dok ne dobijete mješavinu nalik na puding. Najbolje bi bilo miješati pjenjačom. Maknite s vatre pa smjesu opet procijedite (da odstranite eventualno nastale grudice). Potom u smjesu umiješajte maslac i miješajte dok se potpuno ne rastopi i prožme sa smjesom. Curdom napunite oprane i potpuno suhe staklenke. Kad se do kraja ohlade, držite ih u hladnjaku. Curd tako može stajati tjedan dana. Prija sa slatkim pecivima, na kolačima, a možete ga koristiti i kao nadjev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:59