Grilani pileći file sa sokom od limuna

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g filea pilećih prsa
  • 2 limuna
  • vezica peršina
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

File pilećih prsa očistite od žilica izrežite na uže dijelove. Natrljajte ih solju. Sitno nasjeckajte češnjak, pa i njime natrljajte izrezano meso. Operite limun, ocijedite sok. U zasebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje s limunovim sokom. Dobivenom marinadom prelijte file, pa svaki još dobro utrljajte u nju. Neka odstoje u pokrivenoj posudi najmanje pola sata.

2. korak

Ako je potrebno, povremeno okrenite dijelove filea da se dobro natope u marinardi. Nasjeckajte peršin. Na gril tavu izlijte dio sadržaja marinade, pa pržite filee sa svake strane dok ne dobiju boju. Slažite ih na topli tanjur, svaki prelijte umakom u kojem su se pržili, pokapajte limunovim sokom, popaprite i pospite sjeckanim peršinom.

Savjet: Uz file možete poslužiti kuhanu rižu ili sitnu tjesteninu, koje također prelijte sokom od prženja. Tako možete pripremiti i file purećih prsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 14:39