Gusta juha od bundeve i crvene leće

 Privatna arhiva

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1/2 muškatne ili hokaido bundeve (ili jedna manja)
  • 500 g crvene leće
  • 1 luk
  • 1 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 korijen peršina
  • 1 celerova stapka
  • 1 peršinov list
  • 1 žličica kurkume
  • 1 timijan
  • 2-3 listića kadulje
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Na maslinovom ulju dinstajte sitno nasjeckan luk kojemu nakon nekoliko minuta dodajte narezanu mrkvu, peršin, celer i peršinov list. Dinstajte kratko pa dodajte bundevu i češnjak.

2. korak

Ulijte vodu ili temeljac, a nakon pet minuta dodajte i crvenu leću te timijan i kadulju. Ulijte ako je potrebno još malo temeljca ili vode (gustoću prilagodite vlastitom ukusu) pa kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri.

3. korak

Juhu izradite štapnim mikserom, začinite solju, paprom i kurkumom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 06:26