Hobotnica s palentom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 8 jušnih žlica palente
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • 1 crveni luk (nariban i karameliziran u čips)
  • 2 jušne žlice narezanih sušenih rajčica
  • 4-5 velikih krakova kuhane hobotnice
  • 1 žlica ukiseljenih kapara
  • 2 mlada luka
  • sol
  • prstohvat čilija

Priprema

1. korak

Skuhajte palentu u posoljenoj i nauljenoj vodi pa je, kad je gotova, prelijte u manje (nauljene) kalupe.

2. korak

Dok je palenta topla, pospite karameliziranim lukom. Luk ćete karamelizirati ako ga naribate, pomiješate s malo meda i limunova soka, blago posolite pa pažljivo zapečete na ovlaš nauljenoj tavi na srednje jakoj vatri, stalno miješajući i pazeći da ne zagori.

3. korak

Na hladnu palentu potom stavite prethodno kuhane krakove hobotnice pa preko svega pospite kapare, sušene rajčice i sitno narezan mladi luk. Po volji poprskajte s još malo ulja, soli i čilija (kajenskog papra).

Pripremio: Zlatko Gall

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:30