Subotnja zabava

Izvadite wok, zagrijte ulje i pržite piletinu sve dok ne bude hrskava baš po vašem ukusu

 Vladimir Mironov/Getty Images
Za ovaj recept trebat će vam nekoliko posebnih sastojaka koje je dobro imati u svojoj kuhinji

Priprema: 15 minuta • Pečenje: 40 minuta • Porcija: 2

Trebat će vam:
200 g šećera
240 ml bijelog vinskog octa
2 žlice soka od limuna
300 g piletine
pola žlice soli
1 prstohvat bijelog papra
1 žlica mirina
1,5 cm svježeg đumbira
3 mlada luka
4 režnja češnjaka
190 g krumpirovog škroba
750 ml vode
1 žlica ulja

Priprema:
Pomiješajte sol, papar i mirin i marinirajte na trakice narezanu piletinu. Ostavite da odstoji najmanje 30 minuta. U lončiću pomiješajte ocat i šećer pa pustite da prokuha. Nastavite kuhati dok većina octa ne ispari. Maknite s vatre, dodajte sok od limuna i promiješajte. Stavite na stranu. U velikoj zdjeli pomiješajte krumpirov škrob i vodu, dok se ne sjedini. Ostavite zdjelu 30 minuta da stoji dok se voda i škrob ponovno ne odvoje. Odlijte višak vode i zadržite preostalu masu. U zdjelu s mariniranom piletinom postupno dodajte pastu od škroba sve dok tanki sloj škrobnog tijesta ne prekrije svaki komad. Dodajte žlicu ulja i dobro promiješajte. Zagrijte ulje na 160°C u woku. Pažljivo ubacite kriške piletine u ulje, pržite ih oko dvije minute. Izvadite i ostavite da se ocijedi. Povisite temperaturu ulja na 190°C i ponovno pržite piletinu još jednu minutu. Podignite temperaturu ulja na 200°C. Pržite još jednom za boju, oko 30 sekundi. U tavi zagrijte žlicu ulja. Dodajte usitnjeni češnjak i đumbir. Pržite uz miješanje pola minute. Dodajte slatko-kiseli umak, intenzivno miješajte dok se ne pojave mjehurići i umak malo zgusne. Dodajte prženu piletinu i usitnjeni mladi luk u wok. Promiješajte da se sjedini. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:38