Janjetina sa špinatom i amarantom

 Mario Kučera

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 80 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 600 g krte janjetine (mi smo koristili dio od buta)
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • 1/2 šalice smeđe leće
  • 1/2 šalice amaranta
  • 2 veće mrkve
  • 1 ljubičasti luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 l temeljca (mi smo koristili pileći)
  • sol, žličica curryja
  • 300 g špinata
  • 1 dcl jogurta

Priprema

1. korak

Meso očistite od svih žilica i loja pa narežite na kockice jednake veličine. Zagrijte maslinovo ulje u loncu pa na njemu zapecite meso dok ne potamni sa svih strana.

2. korak

Tada dodajte sitno sjeckani luk pa i njega malo zapecite. Dodajte mrkvu, češnjak i leću pa podlijte zagrijanim temeljcem. Posolite i pustite neka se kuha oko sat vremena.

3. korak

Tada provjerite je li meso sasvim mekano. Dodajte amarant i curry i kuhajte još petnaestak minuta. Pred sam kraj gulašu dodajte i listove špinata. Kuhajte tek toliko da uvenu i malo umekšaju. Poslužite sa žlicom jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:16