Ručak za dva dana

Jednom kad ih probate i sami ćete češće praviti ove riblje popečke

 From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Hrskavi su, a sočni. I baš nam uz njih prija ovaj neobičan umak, na koji nismo naviknuli u mediteranskoj kuhinji
Hrskavi su, a sočni. I baš nam uz njih prija ovaj neobičan umak, na koji nismo naviknuli u mediteranskoj kuhinji

Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 15 minuta
Broj osoba: 3-4 osobe

RIBLJE POPEČKE S LIMETOM I UMAKOM OD SLATKOG ČILIJA

Trebat će vam:
400 g bijele ribe (fileti oslića, bakalara ili slične ribe)
1 jaje
1 manji krumpir (kuhan i izgnječen)
1 češanj češnjaka
1 limeta (korica i sok)
2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra
1 žličica ribanog đumbira (prema želji)
sol i papar prema ukusu
malo krušnih mrvica ili zobenih pahuljica (za vezivanje)
ulje za prženje
slatki čili umak za posluživanje

Priprema:

Pripremite ribu tako da je usitnite u multipraktiku, ili sitno nasjeckate nožem. Dodajte kuhani krumpir, sitno naribani češnjak i malo svježeg đumbira, ako želite dodatnu aromu. Umiješajte jaje, naribanu koricu limete, sok polovice limete i nasjeckani korijandar. Posolite i popaprite prema ukusu. Ako je smjesa premekana, dodajte malo krušnih mrvica ili zobenih pahuljica da dobijete oblik koji se može formirati u male popečke. Oblikujte smjesu rukama u male pljeskavice, i ostavite ih nekoliko minuta u hladnjaku da se učvrste. Zagrijte malo ulja u tavi i pecite popečke s obje strane 3-4 minute, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i hrskavu koricu. Prema potrebi pecite u dvije ture, kako bi svi popečci dobili ravnomjernu teksturu. Poslužite tople, uz slatki čili umak, uz salatu, rižu ili u sendviču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2025 00:01