OD PIKAVACA DO SLASNIH ZALOGAJA

JESENSKI KESTENI: Muffini s čokoladom

 Berislava Picek / Hanza Media
Kuhani ili pečeni - sami po sebi su delikatesa!

Tijesto:

450 g kesten pirea
6 jaja
170 g šećera
200 g bademovog brašna
žlica praška za pecivo

Krema:

200 g tamne čokolade
100 g maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
50 g čokoladnih mrvica za ukrašavanje


Zagreb, 271017.
Slatka jela od kestena napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Pripremiti 18 papirnatih košarica za muffine. Pećnicu zagrijati na 180°C. U veću posudu staviti jaja i šećer i dobro izmiješati mikserom te dodati kesten pire, bademovo brašno i prašak za pecivo. Papirnate košarice rasporediti na pleh za pečenje i do pola napuniti smjesom. Peći 25- 30 minuta. Dok se kolači peku, pripremati kremu. Čokoladu, maslac i vrhnje za kuhanje staviti u posudu i lagano zagrijati da se čokolada otopi. Smjesa ne smije zakuhati. Kad je čokolada otopljena do pola, maknuti s vatre i pustiti da se ostatak čokolade postepeno otapa. Smjesu ostaviti da se dobro stisne i ohladi. Ohlađene muffine dekorirati dobro ohlađenom kremom koju je poželjno staviti u slastičarsku vrećicu radi lakšeg ukrašavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:58