OD PIKAVACA DO SLASNIH ZALOGAJA

JESENSKI KESTENI: Torta s beze korama

 Berislava Picek / Hanza Media
Kuhani ili pečeni - sami po sebi su delikatesa!

Za kore:

6 bjelanjaka
340 g šećera
2 žličice ekstrakta od vanilije

Za kreme:

400 ml vrhnja za kuhanje
200 g čokolade za kuhanje
500 g kesten pirea
2 žlice ruma

Zagreb, 271017.
Slatka jela od kestena napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema beze kora:

Zagrijati pećnicu na 110°C. Na papiru za pečenje iscrtati tri kruga promjera 20 cm. Miksati bjelanjke s polovicom količine šećera. Kad se izmiksaju dovoljno čvrsto, dodati drugu polovicu i ekstrakt od vanilije i još miksati dok smjesa ne bude čvrsta. Razdijeliti na tri jednaka dijela i staviti na prethodno pripremljen papir za pečenje s nacrtanim krugom. Silikonskom lopaticom pravilno poravnati smjesu da sve tri kore budu iste debljine. Staviti u pećnicu i peći 2 sata. Nakon pečenja pustiti da se kore dobro ohlade.

Čokoladna krema:

U posudu dodati 200 ml vrhnja za kuhanje i kratko ga zagrijati, u toplo vrhnje dodati čokoladu za kuhanje i otopiti. Maknuti s vatre i dobro ohladiti. Potrebno vrijeme za hlađenje je oko 2 sata.

Krema od kestena:

U posudu za miksanje staviti kesten-pire, dodati rum i preostalo vrhnje za kuhanje (200 ml) te dobro izmiješati da smjesa bude glatka.

Serviranje:

Na pladanj staviti koru, zatim kremu od kestena pa kremu od čokolade i tako redom dok se sastojci ne potroše. Treba obratiti pozornost da se na svaku koru nanese ista količina jedne i druge kreme. Vrh torte ukrasiti pasiranim kesten-pireom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:18