Juha od tikve s lovranskim marunom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

2 kg hokaido tikve
5 češnjeva češnjaka
1 jušna žlica naribanog đumbira
0,05 dl maslinovog ulja
0,10 ml bijelog vina
2 čajne žlice smokvina octa
0,03 dl konjaka
0,02 dl vrhnja za kuhanje
1 žlica sjemenki bundeve
2 žlice usitnjenog, kuhanog lovranskog maruna
sol i papar

Očišćenu tikvu narezati na komade i peći u pećnici s đumbirom i češnjakom. Ispečenu tikvu pasirati i prodinstati na malo maslinova ulja. Dodati vino, zatim konjak, posoliti, popapriti i začiniti dodatno po želji. Legirati vrhnjem za kuhanje te posuti juhu usitnjenim kuhanim marunom i sjemenkama bundeve. Prije posluživanja pokapati s malo smokvina octa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:10